Streetfood is hip en de food trucks komen ook in België steeds meer in het straatbeeld. Meestal nog op food truck festivals of grotere evenementen, maar steeds vaker duiken ze ook op in het gewone straatbeeld in grote steden of industrieparken.

Streedfood komt overgewaaid uit Azie en het Midden-Oosten, waar eten van kraampjes op straat de gewoonste zaak van de wereld is. Ook in Amerika zijn ze al jaren populair. En laat ons eerlijk wezen, heel wat Vlaamse frietkoten zijn toch pure streetfood?

Deze hotdogs zullen het fantastisch doen net voor of net na de Halloweenwandeling, die je misschien vrijdag of zaterdag zal doen. Dan hoef je niet de zwanworstjes uit blik op een ranzig broodje te eten, dat vaak wordt aangeboden als hotdog. Het zou natuurlijk kunnen dat er één van die fantastisch nieuwe foodtrucks staan die heerlijk echt worstenbrood maken, maar voor alle zekerheid, zou ik voor deze hier gaan.

Tips: Misschien vind je bij je beenhouwer wel braadworst met venkelzaadjes of met een andere originele vulling

Gezond want: Goed vlees en een eigengemaakte saus en bovenop zal iedereen hier blij van worden.

Hotdogs met uienconfituur
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 3 uien
  • 150 ml Duvel
  • 15 gr boter
  • 3 el honing
  • 1 el rodewijnazijn
  • 4 worsten
  • 4 broodjes event. glutenvrij
  • 2 el graantjesmosterd
  • 1 bakje waterkers
  • 60 ml olijfolie
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 3 uien
  • 150 ml Duvel
  • 15 gr boter
  • 3 el honing
  • 1 el rodewijnazijn
  • 4 worsten
  • 4 broodjes event. glutenvrij
  • 2 el graantjesmosterd
  • 1 bakje waterkers
  • 60 ml olijfolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Steek eventueel de BBQ aan (wanneer je de worsten op de BBQ wil bakken)
  2. Begin met de uienconfituur. Verhit de olijfolie in een diepe pan, bak de uien en kruid met peper en zout. Laat de uien ongeveer 20 min zachtjes stoven, zodat ze lekker zacht worden.
  3. Giet het bier erbij en laat tot 1/2 inkoken.
  4. Doe de honing, de rode wijnazijn en de boter in de pan en laat ongeveer 5 min inkoken tot een dikke bruine saus. Je kan dit vooraf klaarmaken als je wil en dan kort opwarmen.
  5. Gril of bak de worsten. Snij de broodjes in de lengte doormidden en leg ze een paar minuten bij op de grill. Besmeer ze met mosterd, leg er waterkers bij en de worsten. En eindig met een grote lepel uienconfituur. Lekker!
Deel dit Recept