Huevos Rancheros
Porties Prep Tijd
4 personen 20 min
Kook Tijd
20min
Porties Prep Tijd
4 personen 20 min
Kook Tijd
20min
Ingrediënten
  • 1 sjalotfijngesnipperd
  • 2 teentjes lookfijngesnipperd
  • 100 gr chorizoin 1 stuk
  • 2 rode paprika’sin reepjes gesneden
  • 1 rode peperin kleine reepjes gesneden, pitjes verwijderd
  • 400 gr zwarte bonenuit blik, gespoeld en uitgelekt
  • 2 el olijfolie
  • 400gr tomatenblokjesuit blik
  • peper
  • zout
  • 1/2bosje peterselie
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 limoen
Instructies
  1. Pel en snipper de sjalot en de look. Verwijder het velletje van de chorizo en snij hem in schijfjes van ongeveer 1 cm dik. Snij deze schijfjes in blokjes. Snij de paprika’s in 2 en verwijder de zaadjes. Snij ze in lange reepjes. Doe hetzelfde met het rode pepertje.
  2. Gebruik een pan, die ook in de oven mag, als je dat hebt (anders bak je straks je eitjes gewoon verder op het fornuis)
  3. Bak de chorizo eerst in je pan, zonder vetstof toe te voegen. Bak ongeveer 3 minuutjes, tot hij krokant begint te worden. Haal hem uit de pan en leg hem op een keukenpapier. Is er veel vet vrijgekomen van de worst? Verwijder dit dan. Een beetje kan geen kwaad
  4. Voeg een lepel olijfolie toe en bak hierin de sjalot en de lokk op middelhoog vuur tot ze zacht worden – 4-tal minuutjes.
  5. Voeg dan de paprika en het pepertje toe en laat traag zacht worden, terwijl je af en toe roert.
  6. Voeg na ongeveer 5 minuten de tomatenblokjes en de uitgelekte en gespoelde bonen toe. Kruid met peper en zout en laat een 5 minuutjes nachtje pruttelen.
  7. Voeg de chorizo opnieuw toe en roer goed door elkaar. Maak met een lepel cirkeltjes in de tomatensaus en breek in elke cirkel een eitje. Laat ofwel zacht op het vuur verder garen of steek 5 minuutjes in de oven op 180°C. Het wit moet stollen, maar de dooier mag vloeibaar blijven.
  8. Was en hak zowel de peterselie als de koriander en strooi over de eieren van zodra ze klaar zijn. Serveer met limoen of citroenpartjes om er over uit te knijpen en knapperig stokbrood.