/Huisgemaakte granola

Huisgemaakte granola

Zalige huisgemaakte granola. We kennen ze allemaal de gezonde ontbijtgranen, die al bij al niet zo gezond zijn. Zoals met veel ongezonde producten vinden we ze toch vaak heel lekker en worden ze in een mum van tijd een vaste gewoonte. Waarom niet zelf je pro tie gezonde ontbijtgranen maken?

Dat is makkelijk, want de oven doet al het werk en als extra bonus, maak je ze gewoon met wat jij lekker vindt. Deze granola bewaar je best in afgesloten potten, zo blijft hij minstens 2 weken goed.

Als je dit recept hebt geprobeerd, kan je daarna aan de slag met alle noten en vruchten die jij lekker vindt.

Eet ze met bio yoghurt, doe een schepje in je havermout of neem er een handvol van mee naar het werk.

Tips: Check je gedroogde vruchten en koop er geen waar suiker aan werd toegevoegd!

Gezond want: Zonder toegevoegde suikers

Huisgemaakte granola
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
grote pot
Ingrediënten
  • 1 tas cashewnoten
  • 1 tas amandel
  • 1 tas gedroogde veenbessen
  • 1/4 tas pompoenpitten
  • 1/4 tas zonnebloempitten
  • 1/2 tas kokosschaafsel
  • 1/4 tas kokosolie
  • 1/4 tas honing
  • 1 vanillepeul zaadjes uithalen
  • 1 tl zout
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
grote pot
Ingrediënten
  • 1 tas cashewnoten
  • 1 tas amandel
  • 1 tas gedroogde veenbessen
  • 1/4 tas pompoenpitten
  • 1/4 tas zonnebloempitten
  • 1/2 tas kokosschaafsel
  • 1/4 tas kokosolie
  • 1/4 tas honing
  • 1 vanillepeul zaadjes uithalen
  • 1 tl zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven op 150°C. Leg een velletje bakpapier (eventueel aluminium folie) in een bakplaat.
  2. Doe de noten en de zaden allemaal in de blender, of hak ze fijn met je mes. Uitgezonderd de veenbessen! Ze mogen nog in relatief grote stukken zijn, ze hoeven zeer niet fijngemalen te zijn.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur en roer er de honing en vanille onder. Voeg alle ingrediënten van de blender toe en meng zeer goed. Dit kleeft inderdaad.
  4. Spreid uit op de bakplaat en zet ongeveer 25 minuten in de oven. Roer tussentijd eens om. De mix moet goudbruin zijn.
  5. Tijden in de oven kunnen variëren naargelang de oven. Haal uit de oven en voeg zout en veenbessen toe.
  6. Spreid dan de mengeling uit in een platte schaal en druk goed aan. Op die manier gaat alles een beetje aan elkaar kleven. Wanneer de mengeling is afgekoeld breek je dit in kleine stukjes en bewaar in een afgesloten pot.
  7. Lekker met yoghurt, amandel- of kokosmelk en vers fruit
Deel dit Recept
By |2017-01-31T11:12:17+01:00februari 17th, 2016|2/2106 week 3, Kickstarters, Recepten|0 Comments

Leave A Comment