Huisgemaakte granola
Porties Prep Tijd
1 grote pot 10 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Porties Prep Tijd
1 grote pot 10 minuten
Kook Tijd
25 minuten
Ingrediënten
  • 1 tas cashewnoten
  • 1tas amandel
  • 1tas gedroogde veenbessen
  • 1/4tas pompoenpitten
  • 1/4 tas zonnebloempitten
  • 1/2tas kokosschaafsel
  • 1/4tas kokosolie
  • 1/4tas honing
  • 1 vanillepeulzaadjes uithalen
  • 1tl zout
Instructies
  1. Verwarm de oven op 150°C. Leg een velletje bakpapier (eventueel aluminium folie) in een bakplaat.
  2. Doe de noten en de zaden allemaal in de blender, of hak ze fijn met je mes. Uitgezonderd de veenbessen! Ze mogen nog in relatief grote stukken zijn, ze hoeven zeer niet fijngemalen te zijn.
  3. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur en roer er de honing en vanille onder. Voeg alle ingrediënten van de blender toe en meng zeer goed. Dit kleeft inderdaad.
  4. Spreid uit op de bakplaat en zet ongeveer 25 minuten in de oven. Roer tussentijd eens om. De mix moet goudbruin zijn.
  5. Tijden in de oven kunnen variëren naargelang de oven. Haal uit de oven en voeg zout en veenbessen toe.
  6. Spreid dan de mengeling uit in een platte schaal en druk goed aan. Op die manier gaat alles een beetje aan elkaar kleven. Wanneer de mengeling is afgekoeld breek je dit in kleine stukjes en bewaar in een afgesloten pot.
  7. Lekker met yoghurt, amandel- of kokosmelk en vers fruit