Indiase visschotel
Een makkelijk en zeer smaakvol recept met heerlijke Indische smaken.
Porties Prep Tijd
6 personen 40min
Passieve Tijd
20 min oven
Porties Prep Tijd
6 personen 40min
Passieve Tijd
20 min oven
Ingrediënten
Voor de curry
  • 4 el ghee
  • 1 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 1 kaneelstokje
  • 1theelepel mosterzaad
  • 20 verse kerrieblaadjesoptioneel
  • 1 grote uifijngesneden
  • 4 teentjes lookfijngesneden
  • 1 rode peperfijngesneden
  • 4 cm gemberwortelgeschild en geraspt
  • 1 bosje koriandersteeltjes en blaadjes apart
  • 1eetlepel kurkuma
  • 1eetlepel garam masala
  • 1 eetlepel tamarinde pastaoptioneel
  • 320 – 500 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 750 gr stevige witte viskabeljauw, steenbolk, …
  • 300 gr zalm zonder vel
  • 150 gr diepvrieserwten
Bloemkoolpuree
  • 1 grote bloemkoolin roosjes + steel in stukjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel ghee
  • peper
  • zout
  • gemalen nootmuskaat
Instructies
Tip
  1. Zet eventueel de bloemkool eerst op, terwijl je de saus maakt. Roer er af en toe in. Zo is het gerecht sneller klaar.
Curry
  1. Verhit een diepe pan waarvan je een deksel hebt op matig vuur. Doe er de ghee in en voeg komijnzaad, venkelzaad, het kaneelstokje en het mosterzaad toe. Laat een 5-tal minuutjes bakken en roer tussendoor eens om. Voeg dan de kerrieblaadjes toe en laat ze 1 minuutje meebakken
  2. Volgende aan de beurt: de ui, de look de gember, rode peper en de fijngesneden steeltjes van de koriander. Laat alles een 5-tal minuutjes zachtjes meebakken.
  3. Voeg dan de kurkuma en de garam masala toe en laat weer 1 minuutje meebakken.
  4. Dan komen de tamarinde en de kokosmelk erbij. Breng dit nu aan de kook en laat een beetje inkoken. Ongeveer 10 tot 15 minuutjes zachtjes pruttelen.
  5. Haal de pan van het vuur. Mag deze pan in de oven? Gebruik ze dan verder. Anders giet over in een ovenschotel.
  6. Voeg het citroensap en de doperwten toe en roer ze er goed onder. Verdeel beide vissoorten over de schotel en roer nogmaals voorzichtig om. Strooi korianderblaadjes over je curry.
Bloemkoolpuree
  1. Doe de roosjes en de fijngesneden steel in een ruime kookpot en voeg de kokosmelk toe. Breng aan de kook. Roer regelmatig, want de bloemkool zal waarschijnlijk niet volledig onderstaan en de kokosmelk zal licht verdampen, zodat er naar het einde toe, weinig overblijft en dat is de bedoeling. Eventueel voeg je extra kokosmelk toe om de bloemkool te koken.
  2. Eenmaal de kool zacht, doe je ze in een keukenmachine, samen met de lepel ghee, een paar eetlepels van de kokosmelk die over is uit de kookpot en kruid met peper en zout en nootmuskaat. Mix goed, tot je een smeuïge puree krijgt.
  3. Schep de puree op de curry en trek er met een vork een mooi patroon in. Schep er nog een eetlepeltje ghee over.
Afwerking
  1. Zet ofwel onmiddellijk 20 minuten in de oven op 180°C. Of dek af met alufolie en zet onmiddellijk in de koelkast. Bewaar max 2 dagen en zet dan 10 minuten in de oven op 180°C met folie en ongeveer 20 minuten zonder folie