Indonesische pittige zoetzure kippendijen
Een heerlijk pittig en zoet zuur gerecht, dat niet al te moeilijk en relatief snel klaar is. Ideaal voor een koude doordeweekse dag.
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Passieve Tijd
25 min
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Passieve Tijd
25 min
Ingrediënten
  • 4 kippendijen met vel
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes lookfijngehakt
  • 3 uienfijngesnipperd
  • 75 gr bruine suiker
  • 100 ml sambal oelekbij AH
  • 2 stengels citroengras
  • 5 blaadjes citroenbladgedroogd te koop of vervang door limoensap
  • 1 el tamarinde pastabij AH
  • 4 lenteuitjesin ringetjes gesneden.
Instructies
  1. Hak de look fijn. Snij de citroenstengels in de lengte door en kneus ze door er met een groot mes op te drukken, zodat ze hun smaak beter lossen. Snipper de ui fijn
  2. Verhit de olie in een wok of diepe pan. Bak de dijen in de olie tot ze rondom mooi bruin zijn. Voeg de ui en look toe en laat hem op zacht vuurtje, zachtjes garen en licht bruinen. Voeg de suiker toe en laat een beetje karameliseren, overgiet dan met de sambal oelek en laat pruttelen
  3. Voeg dan het citroengras, de citroenblaadjes en de tamarinde toe en roer alles goed door elkaar. Laat op middelhoog vuur pruttelen tot de kip helemaal gaar is. Werk af met de lente uitjes.
  4. Serveer met gekookte boontjes en rijst