Instant postelein soepje

Home/Instant postelein soepje

Instant postelein soepje

Dit snelle soepje is ideaal om in het voorjaar te maken, wanneer de postelein als één van de eerste en supermakkelijk te kweken groenten zijn kopjes bovensteekt. Wij hadden hem vorig jaar in de tuin gepland en dit jaar stond hij er vanzelf weer.

Postelein is bovendien rijk aan antioxidanten en omega 3 vetzuren. Hij is best vergelijkbaar met spinazie of waterkers. Hij hoeft helemaal niet mee te koken in de soep, hij gaat er rauw in zodat alle voedingsstoffen bewaard blijven. Hoe beter je blender – hoe romiger je soep – en dat is op de één of andere manier lekkerder.

Zet dit soepje gerust regelmatig op het menu! Drink het wel direct na het maken op, want anders gaat al het goede ervan verloren. Het voordeel is dan wel dat het op 15 minuutjes klaar is.

 

Instant postelein soepje
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 botten postelein of waterkers
  • 4 sjalotjes fijngesnipperd
  • 2 kleine ajuinen fijngesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 1 koffielepel groentenbouillon pasta of poeder (vb Morga)
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 6 soeplepels olijfolie
  • 800 ml mineraalwater
  • 1 bakje kiemen vb van rode biet
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 botten postelein of waterkers
  • 4 sjalotjes fijngesnipperd
  • 2 kleine ajuinen fijngesnipperd
  • 2 teentjes look geperst
  • 1 koffielepel groentenbouillon pasta of poeder (vb Morga)
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 6 soeplepels olijfolie
  • 800 ml mineraalwater
  • 1 bakje kiemen vb van rode biet
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Laat de uien, de sjalotten en de look in de stoomoven gaar worden. Heb je geen stoomoven? Een stoommandje kan ook of eventueel met wat olie in een kommetje.
  2. Voeg helemaal op het einde (als deze groenten gaar zijn) de postelein gedurende 1 minuut toe.
  3. Doe alles in de blender en voeg ofwel het kookvocht ofwel voldoende heet water toe. Voeg ook de bouillon en zout en peper toe. Mix goed, tot een mooie groene soep.
  4. Giet de soep in kommetjes en werk af met wat kiemen en de olijfolie.
Deel dit Recept

About the Author:

Leave A Comment