Een iets bewerkelijker recept, maar ideaal voor een gezonde feestmaaltijd!

Kalfsvlees met knolselderpuree en tijmsaus
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Maaltijd Feestelijk
Keuken Belgisch
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 40 min
Porties
Personen
Ingrediënten
  • 800 gr kalfsfilet gebraad
  • 1 knolselder
  • 2 sjalot in grote stukken
  • 1 wortel in stukken
  • 1 dl witte wijn
  • 400 ml kalfsfond
  • 250 ml room
  • 250 gr shitakes op andere paddenstoelen
  • 250 gr oesterzwammen
  • 1 brocolli in roosjes
  • 8 aardappelen kleine
  • 200 ml melk
  • tijm verse
  • peper
  • zeezout
  • olijfolie
  • boter
Maaltijd Feestelijk
Keuken Belgisch
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 40 min
Porties
Personen
Ingrediënten
  • 800 gr kalfsfilet gebraad
  • 1 knolselder
  • 2 sjalot in grote stukken
  • 1 wortel in stukken
  • 1 dl witte wijn
  • 400 ml kalfsfond
  • 250 ml room
  • 250 gr shitakes op andere paddenstoelen
  • 250 gr oesterzwammen
  • 1 brocolli in roosjes
  • 8 aardappelen kleine
  • 200 ml melk
  • tijm verse
  • peper
  • zeezout
  • olijfolie
  • boter
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
Voor het vlees
  1. Snij je gebraad een beetje bij, zodat je in feite een mooi rechthoekig stukje krijgt. Ongeveer is ok. De restjes vlees gebruiken we voor de saus
  2. Schroei het gebraad aan in een pan met boter en leg het op een bakplaat of ovenschotel. Bedek het met takjes verse tijm.
  3. Steek het voor je gaat eten ongeveer 20 min in een oven van 180°. Neem het vlees uit de oven en draai het om op de bakplaat. Bedek met aluminium folie en laat 10 min. rusten
Voor de saus
  1. Bak de afgesneden stukjes vlees aan in boter.
  2. Voeg de sjalot en de wortel toe en bak een paar minuten
  3. Blus met de witte wijn en laat voor 3/4 inkoken. Voeg dan de kalfsfond toe en laat opnieuw opkoken. Voeg op het einde redelijk wat tijm toe en voeg room toe. Laat de saus nog even koken.
voor de selder
  1. Schil de selder
  2. Snij een tweetal dikke plakken af van 2 cm dik. Snij hieruit mooie kubusjes van 2*2*2 cm. Ongeveer 4 per persoon
  3. Bak deze in de boter in een pan en kruid met peper en zeezout
  4. De rest van selder snij je in kleine stukjes
  5. Doe in een kom met 200 ml melk en vul verder aan met water. Voeg zout toe. Breng aan de kook en laat de selder gaarkoken. Giet af en vang het kookvocht op/
  6. Doe in de selder in de blender met een paar lepels kookvocht en pureer. Voeg vocht toe tot je de gewenste dikte hebt verkregen. Kruid met peper en zout en nootmuskaat.
voor de aardappelen
  1. Snij de aardappelen in schijfjes van 1 cm dik. En bak ze in de boter tot ze gaar zijn +/- 20 min
De paddenstoelen
  1. borstel de paddenstoelen proper indien ze vuil zijn. Niet wassen.
  2. bak ze in de boter en kruid met peper en zout. Doe dit helemaal op het einde, zodat je ze direct kan gebruiken.
Notities

kalfsvlees-met-knolselderpuree-en-tijmsaus

Deel dit Recept