Het is misschien wat ouderwets om soep op een feestmenu te zetten, maar soep heeft minstens 2 grote voordelen: iedereen lust het en je kan het vooraf klaarmaken, waardoor je de stress van de avond haalt. Niet onbelangrijk mij dunkt, die voordelen.

Deze kastanjesoep is trouwens verrassend, want slechts weinig mensen zullen ze al gedronken hebben. Extra feestelijk maken we de soep met het witloofslaatje dat er bij past.

Tips: Koop je kastanjes gestoomd in de versmarkt (oa bij Delhaize of Colruyt) of eventueel uit bokaal, beiden zijn direct te gebruiken

Gezond want: Kastanjes versterken je immuunsysteem

kastanjesoep-met-witloofslaatje

Kastanjesoep met witloof en paddenstoelen
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Maaltijd Soep, Soepen, Vegetarisch
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de soep
  • 500 gr gestoomde kastanjes of uit bokaal
  • 80 gr boter vervang door olijfolie voor lactosevrije variant
  • 3 stukken prei enkel wit
  • 2 ui in stukjes gesneden
  • 2 teentjes look
  • 2,5 liter groentenbouillon of eventueel kippenbouillon
  • piment d'espelette of cayennepeper
  • zout
Voor het witloofslaatje
  • 4 stukjes witloof
  • 1 sinaasappel
  • 1 limoen
  • 250 gr enoki of oesterzwammen
Maaltijd Soep, Soepen, Vegetarisch
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de soep
  • 500 gr gestoomde kastanjes of uit bokaal
  • 80 gr boter vervang door olijfolie voor lactosevrije variant
  • 3 stukken prei enkel wit
  • 2 ui in stukjes gesneden
  • 2 teentjes look
  • 2,5 liter groentenbouillon of eventueel kippenbouillon
  • piment d'espelette of cayennepeper
  • zout
Voor het witloofslaatje
  • 4 stukjes witloof
  • 1 sinaasappel
  • 1 limoen
  • 250 gr enoki of oesterzwammen
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Was de prei zorgvuldig zodat alle aarde weg is. Snij de prei in stukken. Schil de ui en snij deze ook in stukken. Pel de look en snipper fijn.
  2. Smelt de boter (of olijfolie) in een pan en stoof de ui, de look en de prei zacht aan. Voeg de kastanjes toe.
  3. Giet er de bouillon over en laat ongeveer 30 minuutjes zachtjes koken. Controleer of de groenten gaar zijn.
  4. Mix de soep zorgvuldig en passeer ze eventueel door een zeef voor een fijnere soep. Kruid met peper en zout.
  5. Net voor het opdienen zet je de mixer nog even in de soep en voegt wat klontjes boter toe, terwijl je mixt.
Voor de salade
  1. Verwijder de harde kern en de buitenste blaadjes van het witloof en snij het in fijne stukjes. Snij geen heel lange stukjes, want die passen niet op een lepel. Rasp wat sinaasappelschil en wat limoenschil over het witloof.
  2. Pers ook wat sap van de limoen over het witloof. Meng het. Kruid met peper en zout
  3. Snij de topjes van de oesterzwammen (of enoki) en trek ze in stukken. Bak deze in een hete pan met wat boter. Kruid met peper en zout.
Opdienen
  1. Verwarm je borden. Leg wat witloofsla langs de kant van een bord en leg de paddenstoelen er op. Giet er de soep rond en dien direct op.
Deel dit Recept