Sinds ik voor Colruyt Group Academy kookworkshops geef, ben ik nog meer geboeid door de eenvoudige en gezonde keuken uit het Midden-Oosten en Azië. Deze curry is afkomstig uit Kerala een deelstaat in het Zuid-Westen van India. Het is ondertussen vast ook geen geheim meer voor vaste keukenrebellen dat ik ook verzot ben op curry’s. Die zijn immers zo smaakvol, snel klaar en zo verwarmend in de winter. I Love them!

De Keralaanse viscurry is oorspronkelijk pikant zuur, omdat men er een vrucht de kokum voor gebruikt. Deze is hier zo goed als niet te vinden. In de plaats gebruiken we limoensap om de zure smaak na te bootsen en dat lukt aardig.

Tips: Kies eender welke witte vissoort of zelf schaaldieren om in de curry te verwerken

Gezond want: Deze curry is rijk aan vitamine B6, B12 en C en goed voor tegen hoge cholesterol, depressies (winterdipjes) en voor de prostaat (zo kan je je man vast overtuigen!)

 

viscurry

Keralaanse viscurry
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 tl kokosolie
  • 1 el fenegriekzaad
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 cm verse gember geschild, geraspt
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 1 verse groene chilipeper fijngesneden, naar smaak met of zonder zaadjes
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 1 blik tomaten 800 gr
  • 1 limoen sap
  • 400 gr witte vis kabeljauw, pladijs, ...
  • 2 dl kokosmelk
  • zout
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 tl kokosolie
  • 1 el fenegriekzaad
  • 1 el mosterdzaad
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 2 cm verse gember geschild, geraspt
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 1 verse groene chilipeper fijngesneden, naar smaak met of zonder zaadjes
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 1 blik tomaten 800 gr
  • 1 limoen sap
  • 400 gr witte vis kabeljauw, pladijs, ...
  • 2 dl kokosmelk
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de kokosolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg het fenegriek- en mosterdzaad toe en bak het 2 minuten mee tot ze hun geuren vrijgeven. 5opgelet dat je mosterd niet je hele keuken rondspringt, hou een deksel bij de hand)
  2. Voeg dan de ui, de knoflook, gember en groene chilipeper toe. Bak alles ongeveer 5 minuten tot alles zacht wordt.
  3. Roer er de chili, kurkuma en korianderpoeder onder. Voeg de tomaten, 1 dl water en het limoensap toe. Meng alles goed, breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen onder deksel.
  4. Leg de vis op de curry en laat nog 10 minuten zachtjes verder borrelen.
  5. Giet er de kokosmelk over en laat 3 minuten goed doorwarmen.
  6. Serveer met rijst of quinoa.
Deel dit Recept