Van vet wordt je niet vet. Alles met mate natuurlijk, maar heel wat wetenschappers en voedingsexperten raden aan om suiker (koolhydraten) gedeeltelijk te vervangen door vet.

In het artikel: “Hebben we dan echt geen suiker nodig?”, kon je al lezen dat je van suiker dik wordt. Er is dan ook een beweging aan de gang om terug meer vetten in je dieet op te nemen. Daarmee worden geen vetten als margarine of minarine bedoeld, maar goeie vetten. Diëten gebaseerd op vet, worden ketose diëten genoemd, waarbij ketjes slaat op het feit dat je verbranding draait op vet in tegenstelling tot op suikers.

Dit is een glutenvrij (geen tarwe = minder koolhydraten) brood, dat een hoger vetpercentage geeft oa door de noten die er inzitten. De calorieën in dit brood komen voor 73% uit vetten. Geen paniek! Je vermagert er van. Ook zijn het vooral mono-onverzadigde plantaardige vetten die hartvriendelijk zijn.

Net zoals veel glutenvrije broden, is dit niet echt te vergelijken met ons bekende brood. Het is eerder cake-ig en de structuur is enigzins anders. Ook voelt het vochtiger. Nochtans bakt het veel mooier dan alle andere glutenvrije broden die ik al probeerde. Het lukt zo goed als elke keer.

Je moet er waarschijnlijk wel eerst even voor naar de biowinkel. Bij Bioplanet hebben ze alle ingrediënten en je kan online reserveren en afhalen bij Colruyt.

 

Tips: Eet dit brood geroosterd met zelfgemaakte notenchoco

ketobrood

Keto brood
Recept Afdrukken
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 1,15 uur
Porties
brood
Ingrediënten
  • 150 gr amandelpoeder
  • 150 gr macadamia noten
  • 30 gr kokosbloem in de Bioplanet
  • 50 gr whey poeder in de Bioplanet
  • 80 gr psyllium vezels in de Bioplanet
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl glutenvrij rijspoeder of bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 4 grote eieren
  • 2 eiwitten
  • 240 ml water lauw
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 1,15 uur
Porties
brood
Ingrediënten
  • 150 gr amandelpoeder
  • 150 gr macadamia noten
  • 30 gr kokosbloem in de Bioplanet
  • 50 gr whey poeder in de Bioplanet
  • 80 gr psyllium vezels in de Bioplanet
  • 1 tl baking soda
  • 2 tl glutenvrij rijspoeder of bakpoeder
  • 1 tl zout
  • 4 grote eieren
  • 2 eiwitten
  • 240 ml water lauw
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een groot broodbakblik met bakpapier.
  2. Doe de macadamianoten in een blender en maal ze tot meel. (je kan deze vervangen door amandelbloem/meel en 60 ml water extra toevoegen)
  3. Mix alle droge ingrediënten, met uitzondering van het rijspoeder in een grote mengkom.
  4. Doe de eigelen in een ander kom en mix ze met het water. Klop de eiwitten op tot schuim en voeg het rijsmiddel toe. Klop dit goed
  5. Meng het eigeel met de droge ingrediënten en meng alles goed. Voeg daarna het eiwit toe en meng opnieuw. Niet te hard kloppen, zodat er nog wat lucht in het deeg blijft.
  6. Giet dit deeg in de bakvorm. Bak ongeveer 60 min in de oven. Prik met een naald of mes om te testen of het brood gaar is. Haal het brood uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster. Het brood blijft 3 dagen goed.
  7. Lekker met homemade chocopasta
Deel dit Recept