Kip curry is zo een ‘exotisch’ gerecht dat wij Vlamingen met veel liefde omarmd hebben en voor velen is dit wellicht ondertussen gewoon Vlaamse kost. Traditioneel, wordt de curry saus gemaakt op basis van bloem, melk of room en currypoeder.

Bij keukenrevolutie maken we het graag een beetje gezonder, maar dat wist je al. De currysaus is heel simpel en eenvoudig: op basis van kokosmelk. Dat maakt ze niet alleen lichter, ze bevat op die manier ook weinig koolhydraten en smaakt nog beter ook (tenminste, dat vind ik).

Als je tijd hebt, marineer je kip dan de dag voordien met lekkere kruiden voor extra veel smaak. Voor de rest is dit gerecht simpel en snel klaar en werkelijk iedereen lust het. Een topper dus, om regelmatig op je menu te zetten.

gevulde-courgette-met-kip

Kip curry met gevulde courgette
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de kip
  • 4 kipfilets
  • 4 el balsamico azijn
  • 1 el bruine suiker
  • 1 citroen sap
  • 2 el mosterd
  • 1 el worcestershiresaus
  • 2 teentjes look
  • 1/2 koffielepel gedroogde tijm
  • 1/2 koffielepel gedroogde oregano
  • 1/2 koffielepel gedroogde rozemarijn
  • 2 eetlepels bladpeterselie gehakt
voor de groenten
  • 4 ronde courgettes lange mag natuurlijk ook
  • 250 gr quinoa
  • 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • 1 gele paprika in kleine stukjes gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje look fijngesneden
  • 3 wortels fijngesneden
voor de saus
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 appel geschild en klokhuis verwijderd
  • 3 el currypoeder
  • 3 el kurkuma
  • 1/2 ananas in blikjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml kippenbouillon
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de kip
  • 4 kipfilets
  • 4 el balsamico azijn
  • 1 el bruine suiker
  • 1 citroen sap
  • 2 el mosterd
  • 1 el worcestershiresaus
  • 2 teentjes look
  • 1/2 koffielepel gedroogde tijm
  • 1/2 koffielepel gedroogde oregano
  • 1/2 koffielepel gedroogde rozemarijn
  • 2 eetlepels bladpeterselie gehakt
voor de groenten
  • 4 ronde courgettes lange mag natuurlijk ook
  • 250 gr quinoa
  • 1 rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • 1 gele paprika in kleine stukjes gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje look fijngesneden
  • 3 wortels fijngesneden
voor de saus
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 appel geschild en klokhuis verwijderd
  • 3 el currypoeder
  • 3 el kurkuma
  • 1/2 ananas in blikjes gesneden
  • 400 ml kokosmelk
  • 100 ml kippenbouillon
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de kipmarinade en giet ze in een plastiek diepvrieszakje. Leg de kip er in en wrijf ze goed in met de marinade. Sluit je zakje en laat min. 2 uur marineren of gewoon de ganse nacht.
  2. Haal daarna de kip uit de marinade en laat ze uitlekken. Bak of grill de kip op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten
  3. Spoel de quinoa goed en kook hem gedurende 10 minuten. Spoel af onder koud water en doe in een mengkom.
  4. Snij alle groentjes klein en bak ze in olijfolie gedurende ongeveer 15 min. Kruid met peper en zout.
  5. Snij de dekseltjes van de courgettes en haal de pitten en vruchtvlees er uit met een koffielepel. Hou aan de kanten ongeveer 0,5 cm vrij zodat je een kommetje krijgt. Het binnenste gebruiken we voor de saus. Kruid de courgettes langs binnen met peper en zout.
  6. Vul de courgettes met de quinoamengeling en zet ze in een ovenschaal. Zet 10 min op 180°C in de oven. Heb je quinoa over? Hou hem warm om erbij te geven of neem hem morgen mee naar je werk.
  7. Maak ondertussen de saus. Stoof het uitje aan in wat kokos- of olijfolie. Als het zacht is voeg je de in stukjes gesneden appel (de rest van de courgette) en de kurkuma en currypoeder toe. Laat een paar minuutjes bakken en blus dan met de kippenbouillon. Laat tot 1/2 inkoken en voeg dan de kokosmelk toe. Laat 10 min zacht inkoken tot ze mooi dik wordt. Zet de mixer in de saus. Kruid met peper en zout en voeg de in stukjes gesneden ananas toe.
Deel dit Recept