Dit is een eenvoudige hartverwarmende ovenschotel, die relatief snel op tafel staat.

Ben jij van het goed voorbereidde type? Marineer je kippendrumsticks dan de dag voordien al, zo trekken de smaken van de kruiden en specerijen goed in het vlees en krijg je een echte smaakbom.

Zelf ben ik nooit echt een grote fan geweest van olijven en het is pas de laatste jaren dat ik ze echt heb leren eten. Nu probeer ik mijn kinderen te laten kennismaken met zoveel mogelijk smaken en olijven zijn voor kinderen vaak een beetje een moeilijke smaak. Olijven zijn voor mijn kinderen nooit een probleem geweest, maar wanneer ze iets niet lusten, dan vind ik het wel belangrijk dat ze een hapje proeven, zo wennen ze op zijn minst aan de smaak.

In dit recept zijn de olijven niet overheersend, dus dat is ideaal om ze eens te proberen. De saus neemt wat van de smaak over, maar als iemand aan tafel geen olijven lust, dan zal hij/zij toch kunnen genieten van deze schotel! Enkel de olijven uitvissen en de rest smaakt heerlijk zuiders, wat een koude dag direct weet op te fleuren.

Geen drumsticks gevonden? Het kan natuurlijk ook met kippenbillen of kippenfilet. Anderzijds zijn die drumsticks wel heel leuk natuurlijk en misschien helpt het wel om deze schotel populair te maken. Eten met de vingers is natuurlijk aan te raden.

Dit recept is ook ideaal wanneer jullie verdeeld zijn in kamp Naessens versus Meus. Kamp Naessens laat gewoon de rijst weg en op die manier is iedereen tevreden!

kip-met-olijven

Kip drumsticks met groene olijven
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 40 min
Passieve Tijd 1 uur marineren
Porties
personen
Ingrediënten
  • 10 kippen drumsticks
  • 3 eetlepels appel cider azijn
  • 3 eetlepels kokosolie gesmolten
  • 1/4 koffielepel venkelzaadjes
  • 4 teentjes knoflook gehakt
  • 2 https://keukenrevolutie.be/wp-admin/post.php?post=16350&action=edit# eetlepels tomatenpuree
  • 120 gr groene olijven (ontpitte) gehakt
  • 2 rode paprika's
  • 3 eetlepels kappertjes optioneel
  • 4 laurier blaadjes
  • 1 handvol verse oregano of 2 eetlepels gedroogde
  • 200 ml gevogelte fond
  • 100 ml witte wijn
  • 1/2 koffielepel paprika
  • zeezout
  • peper
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 40 min
Passieve Tijd 1 uur marineren
Porties
personen
Ingrediënten
  • 10 kippen drumsticks
  • 3 eetlepels appel cider azijn
  • 3 eetlepels kokosolie gesmolten
  • 1/4 koffielepel venkelzaadjes
  • 4 teentjes knoflook gehakt
  • 2 https://keukenrevolutie.be/wp-admin/post.php?post=16350&action=edit# eetlepels tomatenpuree
  • 120 gr groene olijven (ontpitte) gehakt
  • 2 rode paprika's
  • 3 eetlepels kappertjes optioneel
  • 4 laurier blaadjes
  • 1 handvol verse oregano of 2 eetlepels gedroogde
  • 200 ml gevogelte fond
  • 100 ml witte wijn
  • 1/2 koffielepel paprika
  • zeezout
  • peper
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Kruid de drumsticks met zeezout en verse peper. Leg ze in een schaal en zet even opzij. Meng de appelcider azijn met de kokosolie (gesmolten!), de venkelzaadjes en de teentjes look. Meng goed en giet dit over de kip. Wrijf de kip goed in en dek af met aluminiumfolie. Zet 1 uur (of langer) in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kip in een ovenschaal en voeg de olijven, de in stukjes gesneden paprika, de laurier en de kappertjes toe. Giet de overgebleven marinade in schaal. Meng witte wijn en gevogelte fond en los hierin de tomatenpuree op. Giet bij de kip. Strooi flink wat paprika over de schotel. Voeg ook de oregano toe, wanneer je de gedroogde variant gebruikt - verse voeg je pas later toe!
  3. Zet gedurende ongeveer 30 à 40 minuten in de oven. Roer af en toe eens om.
  4. Kruis eventueel bij met peper en zout en strooi de verse oregano over de kip. Lekker met basmati rijst.
Deel dit Recept