Een “one-pot” wonder is dit gerecht. Het is zo makkelijk te maken en je hebt achteraf eerst en vooral maar 1 vuile pot en bovendien kan je de portie verdubbelen en de restjes invriezen, wat natuurlijk ideaal is voor een volgende keer.

Daarnaast is dit echte comfortfood en ook perfect voor onze suikervrije maand. Pompoen in immers van nature zoet en op deze manier kan je genieten van wat zoets, maar ook leer je opnieuw natuurlijk zoet te waarderen. Heel wat groenten smaken van nature zoet. We weten dat fruit zoet is, maar daar is de fructose verantwoordelijk voor de zoete smaak en dat ik natuurlijk niet de beste suiker. Wil je zoet? Probeer dan eens zoete groenten zoals pompoen, wortel, zoete aardappel, zoete muntpaprika’s of sluimererwten en doperwten. Die groenten hebben van nature zoetere smaken. Ideaal dus ook voor kinderen.

Zet deze pot, zonder deksel in de oven en je hebt er geen omkijken meer naar. Laat je niet afschrikken dat hij zolang in de oven moet. Net als veel stoofgerechten wordt hij lekkerder de dag nadien. Zet hem dus de dag ervoor al in de oven. Of misschien heb je wel een programmeerbare oven of een dagje vrij met de kinderen.

Tips: Maak meer en vries de rest in, dat is tijd gespaard.

Gezond want: Pompoen bevat zeer veel vitamine A, dat is goed voor de ogen en helpt om ijzer op te nemen uit ons eten.

 

kruidenpasta

kip-pompoen-en-rijst

Recept van Jamie Oliver – Jamie’s super food

Kip met geroosterde pompoen
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Keuken Indisch
Dieet Glutenvrij
Prep Tijd 30 min
Passieve Tijd 1,5 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de kipschotel
  • 700 ml kippenbouillon of van een blokje met water
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 1 flespompoen ongeveer 1.200 gr
  • 2 kippendijen
  • 1 el sesamolie of kokosolie of olijfolie
  • 1 el pinda's ongezouten
  • 1 limoen
Voor de kruidenpasta
  • 3 stengels citroengras
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 cm verse gember
  • 2 verse chilipepers
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bos koriander optioneel
  • 80 ml kokosroom
  • 1 scheut witte wijnazijn
  • 1 scheut vissaus
  • 1 kl kurkuma
Keuken Indisch
Dieet Glutenvrij
Prep Tijd 30 min
Passieve Tijd 1,5 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de kipschotel
  • 700 ml kippenbouillon of van een blokje met water
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 1 flespompoen ongeveer 1.200 gr
  • 2 kippendijen
  • 1 el sesamolie of kokosolie of olijfolie
  • 1 el pinda's ongezouten
  • 1 limoen
Voor de kruidenpasta
  • 3 stengels citroengras
  • 3 teentjes knoflook
  • 10 cm verse gember
  • 2 verse chilipepers
  • 3 lente-uitjes
  • 1 bos koriander optioneel
  • 80 ml kokosroom
  • 1 scheut witte wijnazijn
  • 1 scheut vissaus
  • 1 kl kurkuma
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe de buitenste harde bladeren van het citroengras en snij het in 2. Haal de kleine harde kern er uit. Kneus het citroengras met een groot mes. Pel de look en snij in stukken. Schil de gember en snij eveneens in stukken.
  3. Doe de pepers, de gember, de look, het citroengras, 3/4 van de koriander (incl de stengels) en de lente-uitjes in een blender. Doe de rest van de ingrediënten voor de kruidenpasta er bij en laat draaien tot er een glad mengsel ontstaat.
  4. Voeg in kleine beetjes water toe, zodat je een mooie schepbare pasta krijgt. (zie foto)
  5. Doe de rijst in een grote ovenbestendige kom. Giet de bouillon er over. Snij de pompoen in grote stukken, je mag de schil er aanlaten. Wrijf de kip en de pompoen in met je kruidenpasta en leg op de rijst in de pan.
  6. Sprenkel er sesamolie over en zet de pan zonder deksel gedurende 1,5 uur in de oven.
  7. Rooster voor je gaat eten, de pinda's in een droge pan. Hak ze fijn en strooi ze samen met de overblijvende koriander over je schotel. Serveer met schijfjes limoen en een fris groen slaatje. Aanvallen!
Deel dit Recept