Perziken en nectarines zijn nu op hun best! Dit is dus het uitgelezen moment om ze te eten. Misschien heb je nog een BBQ gepland, leg dan eens halve nectarines als dessert op het nog warme vuur (eventueel met een bolletje ijs). Hier gaan ze gegrild in een kip slaatje, perfect voor een zomerse avond of om mee te nemen in de lunchbox. Maak dus eventueel een dubbele portie de avond voordien en bewaar tot 2 dagen in de koelkast voor je lunchbox.

Dit slaatje is zo eenvoudig en zo snel klaar! Kan niet misgaan. Omdat het zo weinig ingrediënten bevat is het belangrijk om voor zeer goeie kwaliteit te kiezen (maar dat is natuurlijk altijd het geval): mooi rijpe nectarines en lekkere stevige biokip. De kip kan je vooraf marineren in een mengeling van olie met gele curry poeder, dat zorgt voor extra smaak en extra malse kip. Als je kan marineer dan de avond voordien, maar 30 minuten laten marineren zal ook al extra smaak toevoegen. In dit laatste geval is het een goed idee om je kip in kleinere blokjes te snijden, dan nemen ze meer smaak op.

Je nectarines kan je best grillen op een hete grillpan, maar heb je die niet, gebruik dan een gewone bakpan en laat ze kort met de opengesneden kant op de pan schroeien.

 

lunch-salade-met-kip-en-perzikken

Kip sla met gegrilde perziken
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Passieve Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels geel currypoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • peper
  • zout
  • 2 zakjes gemengde sla
  • 4 perziken
  • tijm
  • honing
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel mosterd
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Passieve Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 koffielepels geel currypoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • peper
  • zout
  • 2 zakjes gemengde sla
  • 4 perziken
  • tijm
  • honing
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel mosterd
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Marineer de kip. Doe de olijfolie in een kommetje en kruid met zwarte peper en zout, kurkuma en curry poeder. Wrijf de kipfilets hiermee in. Dek de kom af met plastiek folie en zet bij voorkeur 24 uur of minstens 30 minuten terug in de koelkast. (als je ze kort marineert, snij ze dan in blokjes)
  2. Verhit een grillpan tot ze begint te roken. Snij de perziken in 2 en wrijf de snijkant in met honing, strooi er wat tijm over en grill ze een paar minuten op de pan. Zet opzij
  3. Haal de kip uit de marinade en leg ze op de grillpan, verlaag je vuur zodat je kip niet verbrandt. Eventueel kan je vooraf je kip in de oven bakken en ze dan kort grillen voor de grill smaak. Ook kan je de kip gewoon 25 min op 180°C in de oven steken en dan hoef je nog minder te werken!
  4. Serveer met sla en vinaigrette (mix de olijfolie, de azijn en de mosterd met peper en zout)
Deel dit Recept