[fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ enable_mobile=”no” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]
[two_third last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””]

Oorspronkelijk is Tikka Masala kip een Indiaas gerecht. Waar net al hier voor de spaghetti bolognese, elk zijn eigen recept voor heeft. Je kan er dus van harte meer variëren. Wat de meeste recepten gemeen hebben, is dat de kip gemarineerd wordt in yoghurt met veel kruiden.

Voeg ook series war kurkuma toe in dit gerecht, dat is een zeer goeie ontstekingsremmer en komt je gezondheid ten goede. Bovendien beat hij relatief weinig smaak, waardoor je er niet echt teveel van kan indoen.

Het gerecht is makkelijk de avond zelf klaar te maken, maar de kip kan je eventueel de dag voordien al marineren en in de koelkast bewaren. Ik gebruik in dit recept een tikka masala pasta die je vindt in de meeste supermarkten (Albert Hein, Delhaize of in exotische supermarkten). Gebruik ook garam masala om nog meer smaak aan je gerecht te geven. Dit is een kruidenmengeling die eveneens in die supermarkten te verkrijgen is. De kruiden maken in dit geval het gerecht.

[/two_third]

[one_third last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][tagline_box backgroundcolor=”#ffffff” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1px” bordercolor=”#d4d0cd” highlightposition=”top” content_alignment=”left” link=”” linktarget=”_self” modal=”” button_size=”” button_shape=”” button_type=”” buttoncolor=”” button=”” title=”Tips: ” description=”Gebruik dagelijks een lepeltje kurkuma voor je gezondheid. Roer het in soepen en sauzen.” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][/tagline_box][/one_third][/fullwidth]

 

Kip tikka masala met rijst
Recept Afdrukken
Stemmen: 1
Score: 1
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 potje griekse yoghurt
  • 4 dl kokosmelk
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 40 gr gember
  • 2 rode uien
  • 2 rode parika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 el kurkuma
  • 1/2 el garam masala
  • 1 el tikka masala pasta
  • kokosolie
  • peper
  • zout
  • 250 gr basmatirijst
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 1 potje griekse yoghurt
  • 4 dl kokosmelk
  • 400 gr tomatenblokjes uit blik
  • 40 gr gember
  • 2 rode uien
  • 2 rode parika's
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 limoen
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 el kurkuma
  • 1/2 el garam masala
  • 1 el tikka masala pasta
  • kokosolie
  • peper
  • zout
  • 250 gr basmatirijst
Stemmen: 1
Score: 1
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Snij de kipfilets in lange reepjes.
  2. Meng de yogurt met de garam masala, de kurkuma, de geraspte verse gember en de tikka masala pasta. Giet over de kippenreepjes en zet afgedekt minstens 20 min op een koele plek
  3. Was en snij ondertussen de groenten. De paprika, de uien, de lookteentjes en de rode chili peper. Snij de stengels van de koriander en hak deze fijn, de blaadjes gebruiken we later.
  4. Bak de kippenreepjes in een diepe pan met een klein beetje kokosolie. Haal ze telkens uit de yoghurt en doe het teveel aan yoghurt er af. Bak ze mooi bruin en haal ze dan weer uit de pan, bewaar ze in een proper diep bord.
  5. Doe eventueel wat kokosolie in dezelfde pan en bak alle groenten op middelhoog vuur. Wanneer de groenten zacht worden, voeg dan de tomatenblokjes, de kokosmelk en de overgebleven yoghurt toe. Laat dit alles lekker sudderen, tot je een dikke saus hebt.
  6. Voeg op het einde de kip toe en laat ze nog 5 minuten mee sudderen. Rasp wat limoenschil over schotel en knijp er wat limoensap in. Proef en kruid eventueel nog wat met peper en zout
  7. Serveer met gekookte rijst, en bestrooi met verse korianderblaadjes
Deel dit Recept