Dit is een heel makkelijk recept en bovendien is het een koelkast leegmaker. Ik maak wekelijks mijn kook- en eetplan voor de komende week en probeer er steeds beter voor te zorgen dat ik geen voedsel moet weggooien. De ene week met meer succes dan de andere. Deze wokschotel is ideaal om te koken tegen het einde van de week. Kijk wat je nog in de koelkast/diepvries hebt staan – groeten en eventueel vlees – en gebruik dit om deze wok te maken.

Het enige waar is op let is de hardheid van de groenten. Harde groeten snij ik ofwel in kleinere stukjes ofwel gaan ze sneller de wok in. Zo heb ik al mijn groentjes even gaar of even krokant, het is maar hoe je het bekijkt en liefst hebt.

De saus hou ik meestal heel eenvoudig: geen pakjes of potjes, maar wat oestersaus, wat vissaus of sojasaus en een beetje ruwe rietsuiker. Dit is een combinatie die we in Thailand leerden: 3 eetlepels vissaus – 2 eetlepels oestersaus en 1 eetlepel suiker of een veelvoud van dit, zorgt voor een ideale smaakcombinatie. Je hebt echt niet meer nodig om een wokschotel die Aziatische toets te geven.

Probeer zeker de bloemkoolrijst eens. Je proeft amper het verschil en je eet extra groenten. Ook eet je minder koolhydraten, iets wat we vaak teveel eten. Het enige wat je hoeft te doen is de bloemkool te cutteren en ze dan ofwel rauw te eten, ofwel in de oven kort te roosteren of zoals hier ze kort te koken in wat kokosroom. Drie keer lekker en snel!

Tips:

Gebruik eender welke groenten die je nog liggen hebt of kies eventueel voor kant-en-klaar pakjes versneden wokgroenten als je echt heel weinig tijd hebt.

Gezond want:

Heerlijk eenvoudig en boordevol groenten. De bloemkoolrijst is lager in koolhydraten dan gewone rijst.

wok-met-kip- eenvoudige-kip-wok

Kip wok met romige bloemkoolrijst
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 200 ml kokosroom
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 2 rode paprika
  • 1 broccoli
  • 1 rode chilipeper
  • 1/2 chinese kool
  • 1 pakje sojascheuten
  • 1 bot platte peterselie
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels kurkuma
  • zwarte peper
  • zeezout
  • kokosolie
  • 6 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels ruwe rietsuiker
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 200 ml kokosroom
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 2 rode paprika
  • 1 broccoli
  • 1 rode chilipeper
  • 1/2 chinese kool
  • 1 pakje sojascheuten
  • 1 bot platte peterselie
  • 4 kipfilets
  • 2 eetlepels kurkuma
  • zwarte peper
  • zeezout
  • kokosolie
  • 6 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels ruwe rietsuiker
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
de wok
  1. Snij de kip in blokjes en bak ze in een wok in wat kokosolie. 2 tot 3 minuutjes. Haal ze uit de wok en zet opzij
  2. Snij de ui in ringen en bak hem in dezelfde wok (als je wok te droog is, voeg dan wat kokosolie toe). Hoe je vuur gemiddeld, zodat de ui zachtjes gaar wordt.
  3. Voeg de in blokjes gesneden paprika, de look, de in reepjes gesneden kool, de chilipepper in kleine stukjes en de sojascheuten toe. Verhoog je vuur een beetje zodat de groenten lichtjes 'schroeien'
  4. Voeg de kip opnieuw toe en de vissaus, de oestersaus en de suiker. Voeg ook de gesnipperde peterselie toe. Roer alles voorzichtig om en laat een paar minuten sudderen
de broccoli
  1. Snij roosjes van de broccoli en kook hem 2 minuten in een grote pan met gezouten water. Giet af en voeg op het einde toe aan de wolschotel
De bloemkoolrijst
  1. Hak de bloemkool met een groot mes of makkelijker in een blender toe kleine stukjes.
  2. Doe een lepel kokosolie in een kom en bak hierin de bloemkool slechts 1 tot 2 minuten, voeg de kokosroom en de kurkuma toe. Kruid met zeezout en zwarte peper. Laat een paar minuutjes koken en serveer met de wok.
Deel dit Recept