Kip wok met romige bloemkoolrijst
Porties Prep Tijd
4 personen 20min
Kook Tijd
10min
Porties Prep Tijd
4 personen 20min
Kook Tijd
10min
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 200 ml kokosroom
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 2 rode paprika
  • 1 broccoli
  • 1 rode chilipeper
  • 1/2 chinese kool
  • 1pakje sojascheuten
  • 1 bot platte peterselie
  • 4 kipfilets
  • 2eetlepels kurkuma
  • zwarte peper
  • zeezout
  • kokosolie
  • 6 eetlepels vissaus
  • 4 eetlepels oestersaus
  • 2 eetlepels ruwe rietsuiker
Instructies
de wok
  1. Snij de kip in blokjes en bak ze in een wok in wat kokosolie. 2 tot 3 minuutjes. Haal ze uit de wok en zet opzij
  2. Snij de ui in ringen en bak hem in dezelfde wok (als je wok te droog is, voeg dan wat kokosolie toe). Hoe je vuur gemiddeld, zodat de ui zachtjes gaar wordt.
  3. Voeg de in blokjes gesneden paprika, de look, de in reepjes gesneden kool, de chilipepper in kleine stukjes en de sojascheuten toe. Verhoog je vuur een beetje zodat de groenten lichtjes ‘schroeien’
  4. Voeg de kip opnieuw toe en de vissaus, de oestersaus en de suiker. Voeg ook de gesnipperde peterselie toe. Roer alles voorzichtig om en laat een paar minuten sudderen
de broccoli
  1. Snij roosjes van de broccoli en kook hem 2 minuten in een grote pan met gezouten water. Giet af en voeg op het einde toe aan de wolschotel
De bloemkoolrijst
  1. Hak de bloemkool met een groot mes of makkelijker in een blender toe kleine stukjes.
  2. Doe een lepel kokosolie in een kom en bak hierin de bloemkool slechts 1 tot 2 minuten, voeg de kokosroom en de kurkuma toe. Kruid met zeezout en zwarte peper. Laat een paar minuutjes koken en serveer met de wok.