Zon geeft zin in frissere maaltijden. Deze kip gemarineerd in yoghurt in harissa is heel sappig en smaakt fris bij de rijstsalade met rauwe groentjes. Dit gerecht is bovendien snel klaar, waardoor er voldoende tijd overblijft om het gezellig op te eten in de avondzon (met een beetje geluk buiten op terras).

Kies groentjes die je lekker vindt en maak een rijstsalade die je gezin lekker zal vinden. Je kan deze groenten vervangen door tomaatjes, licht gekookte sluimererwten of boontjes en waarom niet door gekookte of gebakken asperges. Voeg ook kruiden toe voor extra smaak. Naast munt en koriander smaakt ook basilicum of peterselie heerlijk in deze salade.

Wanneer je moeilijk paprika’s verteert, kan je ze schillen dat helpt vaak of vervang ze door de langwerpige, die je nu steeds makkelijker vindt, die verteren beter.

Wil je er een fris sausje bij? Meng dan wat extra yoghurt met harissa en geef dit er apart bij. Lekker pittig.

Oh en vergeet niet een beetje meer te maken, want dit kan de dag erna perfect mee in de lunchbox, zo eet je ook ’s middags gezonder zonder extra werk.

chicken-harissa kip-harissa

Kip met yoghurt en harissa
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 25 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 gr basmatirijst
  • 2 el harissa
  • 100 gr griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1/2 bosje munt fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 4 kippenfilets
  • 1 komkommer in schijfjes gesneden
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika in stukjes gesneden
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el sesamolie
  • 1 limoen sap
  • 1 handvol verse koriander fijngesneden
  • 500 gr groenten- of kippenbouillon
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 25 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 250 gr basmatirijst
  • 2 el harissa
  • 100 gr griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 1/2 bosje munt fijngesneden
  • 2 el olijfolie
  • 4 kippenfilets
  • 1 komkommer in schijfjes gesneden
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 1 gele paprika in stukjes gesneden
  • 1 ui in stukjes gesneden
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 1 el sesamolie
  • 1 limoen sap
  • 1 handvol verse koriander fijngesneden
  • 500 gr groenten- of kippenbouillon
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Meng de harissa, de yoghurt, de look, munt en 1 el olijfolie in een mengkom. Haal de kip door de mengeling en laat ze minstens 10 minuten marineren.
  2. Bak de sjalot in een lepel kokosolie en laat hem zacht worden in ongeveer 3 minuten. Voeg dan de rijst toe en laat hem ook 3 minuten meebakken. Breng ondertussen de bouillon aan de kook (gewoon water kan natuurlijk ook) en giet dit over de rijst. Laat koken zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Giet de rijst af en laat hem afkoelen to kamertemperatuur. Doe in een slakom en meng met de in stukjes gesneden komkommer, paprika's, rode peper, sesamolie en limoensap.
  4. Doe kokosolie in een pan en bak er de kipfilets in. Zet je vuur niet te hard, want de marinade kan anders makkelijk aanbraden. Draai de kip regelmatig op en zet, wanneer de kip gaar is, het vuur even hoger om een mooi bruin korstje te vormen.
  5. Snij in plakjes en leg op de rijstsalade in kommetjes. Strooi er wat koriander over.
Deel dit Recept