Een heerlijk recept die je onmiddellijk naar exotische oorden brengt. De kippenbouten worden eerst gemarineerd met een tandooripasta (Indiaase) en dan lekker gebakken in de oven. Dat is weinig werk! En de wokschotel met groenten is op 1-2-3 klaar. Zo heb je deze kippenbouten met rijstnoedels op een mum van tijd op tafel, ideaal voor een drukke dag.

Plannen is een belangrijke vaardigheid, wanneer je zelf wil koken en zo min mogelijk geprepareerde voeding wil eten. Zelf koken is immers één van de belangrijkste stappen in een gezonde levensstijl. Vooral ook wanneer je kinderen hebt. Het ontbreekt je dan waarschijnlijk aan tijd om te koken, maar wanneer je kinderen wat groter zijn, dan kunnen ze zeker en vast een handje toesteken. Dat helpt ook om ze nieuwe smaken te leren proeven.

Marineer je kippenbouten een dag van tevoren, zo kunnen de smaken goed intrekken en worden ze nog lekkerder. Maak je dit klaar voor kinderen. Meng je tandooripasta dan met wat yoghurt, zo smaakt hij minder pittig, hoewel de pasta die je hier in de supermarkt koopt helemaal niet zo pittig zijn.

Kippebouten-met-rijstnoedels

Kippenbouten met rijstnoedels
Recept Afdrukken
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 20 min
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 kippenbouten
  • 4 eetlepels tandoori pasta bij AH of Delhaize
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 broccoli
  • 1 bakje sluimererwten
  • 2 rode paprika
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 bakje sojascheuten
  • 12 eetlepels sojasaus glutenvrij
  • 6 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels ruwe rietsuiker
  • 300 gr soba rijstnoedels
  • 1 handvol pindanoten niet gezouten!
  • kokosolie
  • peper
  • zout
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 20 min
Passieve Tijd 1 nacht
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 kippenbouten
  • 4 eetlepels tandoori pasta bij AH of Delhaize
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 broccoli
  • 1 bakje sluimererwten
  • 2 rode paprika
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 bakje sojascheuten
  • 12 eetlepels sojasaus glutenvrij
  • 6 eetlepels oestersaus
  • 3 eetlepels ruwe rietsuiker
  • 300 gr soba rijstnoedels
  • 1 handvol pindanoten niet gezouten!
  • kokosolie
  • peper
  • zout
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Meng de tandoori pasta met de yoghurt en wrijf de kippenbouten hiermee in. Doe ze in een plastiek diepvrieszakje en leg ze 1 nacht in de koelkast (min. 30 min!)
  2. Verwarm de oven op 180°C. Haal de kippenbouten uit de marinade en leg ze in een ovenschotel. Laat ongeveer 25 min bakken en controleer of de bouten gaar zijn. Eventueel nog 5 minuten langer in de oven laten. Het is belangrijk dat kip gaar is.
  3. Snij ondertussen de groenten in kleine stukjes. Bak in een beetje kokosolie de ui en de look. Wanneer ze zacht zijn, voeg je de paprika en de wortelen toe. Laat ze op middelhoog vuur ongeveer 5 tot 10 minuten bakken.
  4. Kook ondertussen de broccoliroosjes en de sluitererwten in een grote kom gezouten water. Voeg ze pas toe als het water kookt. Ongeveer 2 minuten. Giet af en spoel met ijskoud water.
  5. Voeg de sojascheuten toe aan de pan met de groenten en bak ze kort mee. Voeg de sojasaus, de oestersaus en de suiker toe en laat alles kort koken. Roer er de broccoli en sluimererwten onder.
  6. Kook de sobanoedels 2 tot 3 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel met koud water. Voeg ze toe aan de groenten en meng alles zeer goed.
  7. Serveer de noedels met de kippenbouten in diepe kommetjes. Strooi er wat gehakte pindanoten over.
Deel dit Recept