Kippenbouten met rijstnoedels
Porties Prep Tijd
4 personen 20min
Kook Tijd Passieve Tijd
20min 1nacht
Porties Prep Tijd
4 personen 20min
Kook Tijd Passieve Tijd
20min 1nacht
Ingrediënten
  • 8 kippenbouten
  • 4 eetlepels tandoori pastabij AH of Delhaize
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 broccoli
  • 1bakje sluimererwten
  • 2 rode paprika
  • 3 wortels
  • 1 ui
  • 2teentjes look
  • 1bakje sojascheuten
  • 12 eetlepels sojasausglutenvrij
  • 6eetlepels oestersaus
  • 3eetlepels ruwe rietsuiker
  • 300gr soba rijstnoedels
  • 1handvol pindanotenniet gezouten!
  • kokosolie
  • peper
  • zout
Instructies
  1. Meng de tandoori pasta met de yoghurt en wrijf de kippenbouten hiermee in. Doe ze in een plastiek diepvrieszakje en leg ze 1 nacht in de koelkast (min. 30 min!)
  2. Verwarm de oven op 180°C. Haal de kippenbouten uit de marinade en leg ze in een ovenschotel. Laat ongeveer 25 min bakken en controleer of de bouten gaar zijn. Eventueel nog 5 minuten langer in de oven laten. Het is belangrijk dat kip gaar is.
  3. Snij ondertussen de groenten in kleine stukjes. Bak in een beetje kokosolie de ui en de look. Wanneer ze zacht zijn, voeg je de paprika en de wortelen toe. Laat ze op middelhoog vuur ongeveer 5 tot 10 minuten bakken.
  4. Kook ondertussen de broccoliroosjes en de sluitererwten in een grote kom gezouten water. Voeg ze pas toe als het water kookt. Ongeveer 2 minuten. Giet af en spoel met ijskoud water.
  5. Voeg de sojascheuten toe aan de pan met de groenten en bak ze kort mee. Voeg de sojasaus, de oestersaus en de suiker toe en laat alles kort koken. Roer er de broccoli en sluimererwten onder.
  6. Kook de sobanoedels 2 tot 3 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel met koud water. Voeg ze toe aan de groenten en meng alles zeer goed.
  7. Serveer de noedels met de kippenbouten in diepe kommetjes. Strooi er wat gehakte pindanoten over.