Bezoek in het midden van de week is niet altijd een makkelijke opgave wat eten betreft. Je wil iets speciaals, maar hebt doorgaans weinig tijd om te koken. Deze kippenspiesjes met courgetterolletjes zijn ons en onze gasten zeer goed bevallen en omdat je de rolletjes enkel in de oven moet schuiven, kan je lekker genieten van het gezelschap.

Als bijgerecht geven we bloemkoolrijst en gebakken bloemkool, waardoor dit een groentenrijk gerecht is, zonder dat iemand het echt door heeft. Wij Belgen kiezen immers nog vaak voor aardappelen, pasta of rijst bij een gerecht. Hier kan je zelf ondervinden dat dat helemaal niet nodig is.

Een volledige maaltijd zonder snelle koolhydraten. Het is al bij al net iets meer werk, maar je rolletjes kan je vooraf klaarmaken en ook je kipbrochettes kan je een nachtje laten marineren. Eenmaal dat gedaan, gaat het allemaal heel snel.

Toch geen tijd om alles te maken? De courgetterolletjes zijn een fantastische vegetarische maaltijd op zich. Verdubbel dan wel de hoeveelheden en serveer eventueel met wat rijst. Maak extra tomatensaus en maak de kip voor de dag erna. Je ziet het, mogelijkheden zat.
courgetterolletjes

kip-met-courgetterolletjes-

Kippenspiesjes met courgetterolletjes
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 30 min
Passieve Tijd 30 min marineren
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de courgettes
  • 3 courgettes
  • 100 gr ricotta
  • 150 gr verse geitenkaas
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes look fijngesnipperd
  • 800 gr tomaten uit blik
  • 1 el tijm
  • 150 gr parmezaan geraspt
  • peper
  • zout
voor de kipspiesen
  • 4 kipfilets
  • 1 tl paprika
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 snuifje gemalen kaneel
  • 2 el honing
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 limoen sap
  • 1 potje verse koriander
voor de bloemkool
  • 1 bloemkool
  • 6 el olijfolie
  • 3 el mirin zoete rijstazijn
  • 1 limoen sap
  • 5 lenteuitjes fijngesneden
  • 1 kleine rode chilipeper fijngesneden
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 30 min
Passieve Tijd 30 min marineren
Porties
personen
Ingrediënten
Voor de courgettes
  • 3 courgettes
  • 100 gr ricotta
  • 150 gr verse geitenkaas
  • 1 handvol basilicumblaadjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes look fijngesnipperd
  • 800 gr tomaten uit blik
  • 1 el tijm
  • 150 gr parmezaan geraspt
  • peper
  • zout
voor de kipspiesen
  • 4 kipfilets
  • 1 tl paprika
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1 snuifje gemalen kaneel
  • 2 el honing
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 limoen sap
  • 1 potje verse koriander
voor de bloemkool
  • 1 bloemkool
  • 6 el olijfolie
  • 3 el mirin zoete rijstazijn
  • 1 limoen sap
  • 5 lenteuitjes fijngesneden
  • 1 kleine rode chilipeper fijngesneden
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
Voor de kip
  1. Maak een marinade door olijfolie met alle specerijen, de honing, het limoensap en de knoflook te mengen. Snij de kip in blokjes of in reepjes en laat ze min 30 minuten in de marinade liggen.
  2. Steek de kippenreepjes op brochettestokjes (als je ze op de BBQ legt, laat ze dan eerst 30 min in koud water liggen, zo verbranden ze niet). Laat ze even uitlekken en bak ze op een grillpan of BBQ.
Voor de bloemkool
  1. Snij roosjes van een halve bloemkool en bak ze in een lepel olijfolie mooi goudbruin. Zet je vuur niet te hoog, zodat ze niet aanbranden. Kruid met peper en zout.
  2. De rest van de bloemkool en de kern mag in de blender en hak je tot je een soort rijst krijgt. Doe deze in een mengkom en meng met olijfolie, mini, peper en zout en de fijngesneden peper en lenteuitjes
Voor de courgetterolletjes
  1. Verwarm de oven op 200°C. Meng ricotta en geitenkaas en kruid met peper en zout. Hak de basilicum fijn en roer onder de kaasmengeling.
  2. Maak een tomatensaus door de ui en de look in een pan zachtjes te laten stoven. Kruid met tijm en peper en zout. Giet er de tomatenblokjes bij en laat 10 minuten pruttelen
  3. Was de courgettes en dep ze droog. Snij de courgettes met een dunschiller in lange dunne repen. en leg er telkens 2 half op elkaar, zodat je een groter oppervlak krijgt. Leg er een eetlepel kaasmengeling op en rol ze op. Leg in een ovenvast schotel
  4. Giet er de tomatensaus over, bestrooi met parmezaan en zet gedurende 20 minuten in de oven.
Deel dit Recept