We krijgen deze week nog een paar dagen zomers weer. Ideaal dus om nog wat lekkere slaatjes te maken. Misschien koop je wel een kipsalade bij de beenhouwer en ga je dan thuis naarstig op zoek naar kip. Bonne chance. Net als met de tonijnsalade en al die klaargemaakte salades trouwens, bestaan ze vooral uit sausen en bewaarmiddelen. Ok het kost natuurlijk iets meer tijd om ze zelf te maken, maar zowel de voordelen voor je gezondheid als de smaak zijn de moeite zeker waard.

Ook hier: maak een extra grote portie en neem de dag erna mee naar het werk of naar school. Dat spaart tijd en moeite en je hebt alweer een lunchbox boordevol groenten en gezonde ingrediënten.

Een goeie tip: maak eens zelfgemaakte kippenbouillon, dat is niet moeilijk en als je een snelkookpan hebt, ook helemaal niet tijdrovend. De kip die je daarvoor gebruikt kan in deze salade verwerkt worden, maar ook in de Kipramen. Bovendien komt dit van pas, want de eerste verkoudheden worden al gespot, nu de kinderen terug naar school gaan.

Vergeet vooral niet om ook je mayonaise in 2 minuutjes zelf te maken.

kip-met-fruitsalsa kip-met-frui-lunchbox fruitsalsa

Kipsalade met fruit salsa
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
de salade
  • 4 kippenbouten
  • 1/2 ananas verse
  • 1 mango
  • 200 gr minitomaatjes
  • 4 lente-uitjes fijngesneden
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • gemengde sla
  • peper
  • zout
  • zelfgemaakte mayonaise
  • 1 rode chilipeper
de vinaigrette
  • 6 el olijfolie
  • 2 el appelcider azijn
  • 1 kl mosterd
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
de salade
  • 4 kippenbouten
  • 1/2 ananas verse
  • 1 mango
  • 200 gr minitomaatjes
  • 4 lente-uitjes fijngesneden
  • 2 sjalotjes fijngesneden
  • gemengde sla
  • peper
  • zout
  • zelfgemaakte mayonaise
  • 1 rode chilipeper
de vinaigrette
  • 6 el olijfolie
  • 2 el appelcider azijn
  • 1 kl mosterd
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
Het slaatje
  1. Bak de kippenbouten in een pan gedurende ongeveer 20 tot 30 minuten, draai ze regelmatig om en kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan van zodra ze gaar zijn. Laat ze kort afkoelen, verwijder het vel en haal het vlees van de bout. Laat volledig afkoelen. Meng dan met een paar eetlepels mayonaise en kruid met peper en zout. (neem eventueel kippenvlees dat je gebruikt hebt voor een kippenbouillon)
  2. Schil de ananas en snij hem in blokjes, doe hetzelfde met de mango. Snij de minitomaatjes in partjes. Meng het fruit met de tomaten en de in ringetjes gesneden lente ui, rode peper en sjalot.
  3. Was en droog de sla.
De vinaigrette
  1. Doe alle ingrediënten in een mengbeker en mix met de handmixer. Kruid met peper en zout.
  2. Meng de sla met vinaigrette in een mooie slakom, verdeel er de salsa en de kip over. Smakelijk. Gaat dit mee in je lunchbox? Neem de vinaigrette dan apart mee, want anders krijg je fletse sla.
Deel dit Recept