Knolselder komt veel te weinig aan bod. Toegegeven als je hem zo ziet liggen, ziet hij er niet echt aantrekkelijk uit en bovendien heb je misschien wel een jeugdtrauma overgehouden aan selder. Ik heb dat alleszins, hoewel ik niet precies weet waar dat vandaan komt?

Ook lijkt hij wat onhandelbaar: hij is relatief groot en met die rare uitholling onderaan, is hij moeilijk te schillen. Oplossing? Snij hem gewoon in kleinere stukken, dat helpt om de buitenkant er af te krijgen.

Nochtans in knolselder heel veelzijdig: je kan hem roosteren, pureren, frituren en zelfs rauw is hij lekker. Hier speelt hij de hoofdrol in een mooie fluweelzachte soep. Met wat appeltjes en bonen wordt de soep iets zoeter en mooi vol, zonder room moeten toe te voegen.

 

Tips: Selder past perfect bij noten, dus waarom niet eens een ‘garnituur’ maken van gehakte noten, zoals hier walnoten, maar ook geroosterde hazelnoten zouden heel lekker zijn.

Gezond want: Selder bevat veel vezels, kalium en magnesium en vitamine B6

 

knolseldersoep

Knolseldersoep met noten
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 preiwit gewassen en in dunne ringen
  • 1/2 knolselder geschild in stukjes
  • 2 appels vb Cox, klokhuis verwijderd en in stukken
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 klein blik witte bonen gespoeld en uitgelekt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui fijngesneden
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 handvol walnoten gehakt
  • 2 el bladpetersie gehakt
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 preiwit gewassen en in dunne ringen
  • 1/2 knolselder geschild in stukjes
  • 2 appels vb Cox, klokhuis verwijderd en in stukken
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 klein blik witte bonen gespoeld en uitgelekt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui fijngesneden
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 handvol walnoten gehakt
  • 2 el bladpetersie gehakt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verhit de olie in een kom en stoof de ui en de prei licht aan gedurende 5 minuten. Voeg de selder, de appels, de look en de tijm en laurier toe. Stoof alles een 4-tal minuten en overgiet dan met de bouillon en voeg de bonen toe.
  2. Laat gedurende 30 minuten zachtjes koken. Haal tijm en laurier uit de pot en mix de soep met een mixer. Kruid met peper en zout.
  3. Dien op in kommetjes en strooi er de gehakte noten en peterselie over.
Deel dit Recept