Wil je graag veel groenten eten? Dan is soep ideaal. ’s Winters is dat uiteraard geen probleem, maar op een warme dag een kop dampende soep eten valt niet altijd mee. Deze soep is echter heel erg lekker koud en kan dus ook mee in je lunchbox.

Je kan ze echter ook in kleine glaasjes serveren met een ijsblokje op je eerstkomende BBQ, dat is weer eens iets anders. Doperwten en munt, dat is bovendien een winnende combinatie.

Gebruik zelfgemaakte groentenbouillon, want uiteraard is de smaak van je bouillon in dit gerecht doorslaggevend. Zie je dat niet zitten? Koop dan een kalfs- of gevogelte fond, uiteraard is de soep dan niet meer vegetarisch.

Het toefje room is in feite niets meer dan opgeklopte room met kurkuma en peper en zout. Daardoor ziet het heel leuk uit en smaakt het ook lekker.

Tips:

Kies voor bio diepvrieserwtjes, dat is lekker makkelijk en even gezond.

Gezond want:

Een bonus portie groenten

erwtensoep

Koude zomerse erwtensoep
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de soep
  • 600 gr diepvriesdoperwten
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 bundel verse munt enkel de blaadjes
  • 1 handvol spinazie optioneel, voor de kleur!
  • 1 citroen sap
  • 750 ml groentenbouillon
voor het garnituur
  • 100 ml room
  • 1 koffielepel kurkuma
  • peper
  • zout
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de soep
  • 600 gr diepvriesdoperwten
  • 1 ui fijngesneden
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 bundel verse munt enkel de blaadjes
  • 1 handvol spinazie optioneel, voor de kleur!
  • 1 citroen sap
  • 750 ml groentenbouillon
voor het garnituur
  • 100 ml room
  • 1 koffielepel kurkuma
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Neem een grote kom en doe er een lepel olijfolie in. Warm op en stoof hierin de ui en de look op zacht vuur (10 min). Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de spinazie en de doperwten toe, laat een paar minuten koken.
  2. Voeg de munt toe en haal van het vuur. Mix de soep goed. Breng op smaak met wat citroensap en peper en zout. Laat de soep koud worden in de koelkast.
  3. Klop de slagroom stijf met het kurkuma poeder en peper en zout.
  4. Serveer de soep in kommetjes met een toefjes slagroom en een takje munt. Of doe ze in kleine glaasjes met een ijsblokje voor een leuk hapje op je zomerse tuinfeest.
Deel dit Recept