Balletjes gaan er bij iedereen, altijd in. Wil je graag superlekker en gezond kippengehakt? Probeer het dan eens zelf te hakken. Je hebt alleen een goeie blender nodig en 5 minuutjes tijd. Maar dan weet je in elk geval zeker dat je zuiver gehakt hebt, zonder toevoeging van bewaarmiddelen en suikers of gluten. Gebruik je gehakt direct na het malen.

Dit is opnieuw een gerecht van Pascale Naessens, dit keer uit uit het boek: mijn pure keuken 2, je vindt het recept op p132.

Als extra heb ik er een dikke saus/puree van knolselder bijgemaakt. Dat zorgt voor een saus bij de balletjes en dat is nog zo lekker.

Ja zal waarschijnlijk knolselder overhebben. Snij hem in blokjes en vries hem in, dat is handig de volgende keer dat je dit gerecht wil maken.

kipballetjes-brochette-met-selder-PN

 

Kruidige kipballetjes met knolsleder en witloof.
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 12 champignons
  • 1 handvol peterselie fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 knolselder
  • 2 stronkjes witloof
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 250 ml kippenfond
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 12 champignons
  • 1 handvol peterselie fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 knolselder
  • 2 stronkjes witloof
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 250 ml kippenfond
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
Voor het gehakt
  1. Snij de kip in stukjes. Snij ook de champignons, de peterselie en de knoflook zeer fijn.
  2. Doe alles in een mengkom en giet er een flinke scheut olijfolie over. Meng alles zeer goed. Kruid met peper en zout.
  3. Doe alles in de blender en mix tot je een homogene massa krijgt. Draai hier kleine balletjes van en steek ze per 3 op een brochettestokje.
  4. Giet er nog wat olijfolie over en zet gedurende 20 min in een oven op 180°C. Controleer dat de balletjes gaar zijn!
voor de groenten
  1. Schil 1/2 van de knolselder en snij er 1 cm dikke schijven af. Snij deze schijven dan in blokjes van 1 cm. Zo krijg je mooie kubusjes. Neem zoveel als je nodig hebt voor het aantal eters en doe de rest in de diepvries.
  2. Bak de stukjes in olijfolie en kruid met peper en zout. Roer regelmatig om.
  3. Snij ondertussen het witloof in reepjes en bak mee met de knolselder. Geef de selder een voorsprong van ongeveer 5 minuten alvorens het witloof toe te voegen.
Voor de knolselder puree
  1. Snij 1/2 van de geschilde selder in stukken kook gaar in de kalfsfond. Voeg 1 teentje knoflook toe en laat mee zacht koken. Wanneer de selder zacht is, haal je hem uit het vocht en mix je hem in de blender. Voeg dan de fond toe tot zolang je een dikke saus verkrijgt.
  2. Doe de saus op en bord, schik er de balletjesbrochettes op en geef er de selder/witloof bij. Smakelijk.
Deel dit Recept