Lamsnavarin
Porties Prep Tijd
4 personen 20 min
Kook Tijd
50min
Porties Prep Tijd
4 personen 20 min
Kook Tijd
50min
Ingrediënten
  • 1,2 kg lamsschouderzonder been, in blokjes gesneden
  • 5 wortelen1 gehakt, 4 mooi gesneden
  • 1 grote uiin tukjes gesneden
  • 2 teentjes lookfijngesneden
  • 2 eetlepels bloemoptioneel en eventueel glutenvrij
  • 1 liter lamsfondof eventueel kalfsfond
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 raapjesin maantjes gesneden
  • 300gr doperwtjesdiepvries
  • 4 aardappelenoptionee
  • 1 flinke klont boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 12 sjalottengepeld in 2 gesneden
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°C
  2. Neem een zware ovenbestendige pan (type Le Creuset, of Staub) en verhit er een paar lepels olie in. Bak het lamsvlees in verschillende batches en kruid met peper en zout
  3. Haal het vlees uit de pan en zet opzij. Voeg de wortel en de ui toe en laat de groenten op zacht vuurtje bruinen. Voeg dan de look, de bloem en de tomatenpuree toe. Roer regelmatig zodat het niet aanbrandt.
  4. Voeg het vlees toe en overgiet met ongeveer 1 liter opgewarmde fond (water kan eventueel ook)
  5. Zet gedurende ongeveer min 50 minuten in de oven, tot het vlees lekker mals is
  6. Haal het vlees daarna uit de saus en zeef de saus door een zeef. Zet opnieuw op het vuur en laat ongeveer 15 minuten inkoken, zodat de saus wat indikt. Voeg het vlees opnieuw toe
  7. Terwijl het vlees in de oven staat, kan je de worteltjes, de raapjes, de doperwtjes en de aardappeltjes stomen of koken, volgens je eigen voorkeur. Haal ze daarna kort door de boter en laat ze een beetje bruinen. Kruid met peper en zout
  8. Doe een flinke klont boter in een pan en bak hierin de in 2 gesneden sjalotten. Laat ze ongeveer 20 minuten op zacht vuur bakken. Kruid met peper en zout
  9. Roer alle groenten onder je stoofschotel toe en serveer in mooie kommetjes.