Een heerlijke curry, ideaal voor Halloween en er hoeft niet eens bloed voor te vloeien. De curry is zo vullend dat iedereen stevig op zijn benen zal staan op Halloween te vieren, als jullie dat al doen. Zo niet is dit natuurlijk gewoon een ideaal herfstgerecht.

Daarnaast is dit een zeer makkelijk recept, misschien niet in 1-2-3 klaar, maar er kan werkelijk niets misgaan en zo heel veel werk is er trouwens ook niet aan. Bovendien kan je het vooraf klaarmaken en tot 3 dagen in de koelkast bewaren. Misschien moet je dan wel wat extra kokosmelk toevoegen, want de linzen zullen dit gretig opnemen.

De rode curry pompoen, is de kleine ronde pompoen, die je overal zeer makkelijk kan vinden en die dankzij zijn grootte makkelijk bewerkbaar is. Doordat hij zo heerlijk in de oven mag roosteren, kan je er bovendien de schil gewoon aanlaten en deze mee opeten. Enkel goed wassen en eventueel met een borsteltje schrobben. Kleine groenten hebben vaak meer smaak dan grote en dat geldt ook voor deze pompoenen, ik vind ze veel lekkerder dan de grote die vooral goed zijn om grote kommen soep van te maken.

Dit recept voldoen bovendien aan de ‘combinatieregel’ van het Pascale Naessens dieet en is bovendien vullend genoeg om eventueel zeer hongerige (mannen)magen te vullen!

 

Een topper!

linzen-met-rode-curry

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Linzen curry met pompoen en champignons
Recept Afdrukken
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 rode curry pompoen in blokjes gesneden
  • 800 gr linzen zelf gekookt of uit blik
  • 1 bakje paddenstoelen
  • 1/2 bloemkool in roosjes
  • 1 rode ui in stukjes geneden
  • 1 teentje look fijngesneden
  • olijfolie
  • kokosolie
  • 1/2 bosje koriander fijngesneden
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 500 ml kokosmelk bij benadering
  • peper
  • zout
Prep Tijd 30 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 rode curry pompoen in blokjes gesneden
  • 800 gr linzen zelf gekookt of uit blik
  • 1 bakje paddenstoelen
  • 1/2 bloemkool in roosjes
  • 1 rode ui in stukjes geneden
  • 1 teentje look fijngesneden
  • olijfolie
  • kokosolie
  • 1/2 bosje koriander fijngesneden
  • 1 eetlepel rode curry pasta
  • 500 ml kokosmelk bij benadering
  • peper
  • zout
Stemmen: 2
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°C en leg een bakpapier op een ovenplaat
  2. Snij de pompoen in gelijke stukken en leg ze op de schaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet ongeveer 30 minuten in de oven
  3. Ondertussen kan je de rest van de curry maken. Doe 1 eetlepel kokosolie in een grote kom en verhit. Voeg zoveel currypasta toe als je aankan en meng goed met de olie. Bak hierin de ui en de look tot ze zacht worden.
  4. Voeg de goed gespoelde linzen toe en laat een paar minuutjes meebakken.
  5. Voeg de kokosmelk toe en laat zachtjes pruttelen tot de pompoen klaar is.
  6. In een andere pan: bak de in schijfjes gesneden paddenstoelen in wat kokosolie en voeg ze toe aan de curry
  7. Bak de in kleine roosjes gesneden bloemkool in dezelfde pan in kokosolie en voeg helemaal op het einde ook toe aan je curry.
  8. Kruid met zout en peper (proef eerst!) en versier met de verse koriander.
Deel dit Recept