Dit is geen weer voor superlichte en frivole gerechten. Jammer, want ik heb er zin in. Dit is echter weer voor meer vullende, verwarmende gerechten en dus gaan we nog even door met onze lekkere winterkost. Ah ja, het was trouwens toch nog wat te vroeg voor lente.

Dit gerecht doet het ook prima zonder het vlees en de rest kan de dag erna makkelijk mee in de lunchbox. Dat is tijd gespaard! Maak dus een beetje meer als je ook een gezonde en makkelijke lunchbox wil.

Gierst is een glutenvrij graan, dat wat mij betreft dichts bij couscous aanleunt. Je kookt het net als rijst in water of bouillon. Easy Peasy!

Tips: Gebruik bij voorkeur de groen Puy-linzen, deze zijn vaster van structuur dan de roze, die sneller kapot gaan.

Gezond want: De linzen bevatten veel eiwitten en de gierst is glutenvrij, zelfs zonder het vlees is dit een zeer verzadigend gerecht
gierstsalade-met-linzen2

Linzensalade met gierst en varkenshaasje
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 200 gr gierst
  • 250 gr linzen groene
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes look fijngesnipperd
  • 1 varkenshaasje
  • 2 el mosterd
  • 4 el soyaroom
  • kokosolie
  • peper
  • zout
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 30 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 200 gr gierst
  • 250 gr linzen groene
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 gele paprika in stukjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes look fijngesnipperd
  • 1 varkenshaasje
  • 2 el mosterd
  • 4 el soyaroom
  • kokosolie
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Spoel de linzen en overgiet ze daarna in een grote kom met veel water. Breng zachtjes aan de kook en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Voeg pas op het einde zout toe.
  3. Neem een braadpan en zet ze op hoog vuur. Wanneer de pan heel heet is voeg je een lepeltje kokosolie toe. Bruin hierin de varkenshaas langs alle kanten mooi. Neem een ovenschotel en leg de varkenshaas hierin. Smeer hem in met mosterd en kruid met peper en zout. Zet ongeveer 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal het vlees dan uit de oven en haal het uit de schaal. Draai het om, zodat de vleessappen weer de andere kant uitlopen en laat het bedekt met alufolie nog 10 minuutjes rusten.
  4. Kook de gierst zoals aangegeven op de verpakking.
  5. Snij alle groentjes en de look fijn en bak ze allemaal in een pan tot ze zacht worden. Kruid met peper en zout. Meng ze met de gekookte linzen en de gekookte gierst en voeg de sojaroom toe. Meng alles goed.
Deel dit Recept