De meeste mensen hebben een tekort aan omega-3 vetten en een overschot in omega-6 vetten. Dat komt omdat er zoveel verkeerde vetten in ons dagelijks dieet zitten. Om het evenwicht te herstellen is het dus belangrijk om voldoende omega-3 in te nemen. Dit kan door het eten van voldoende vette vis: paling, haring, sprot, tonijn, zalm, makreel.

Door het marineren van de vis, krijg je telkens een totaal ander resultaat. Deze keer gaan we voor een Aziatische variant op basis van gember, look, sojasaus en oestersaus.

De vis is superlekker met witte basmatirijst en met een overdaad aan gewokte groene groentjes die je ook een licht Aziatische toets geeft.zalm-683x1024 zalm-gemarineerd

Met look en gember gemarineerde zalm
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de zalm
  • 4 zalmsteaks
  • 1 teen gember een strookje van ongeveer 5 cm, geraspt
  • 2 teen knoflook zeer fijngesneden of geperst
  • 1 1/2 el sojasaus event. glutenvrij
  • 1/2 el oestersaus
  • 1 el honing
  • 1/2 el sesamolie
Groenten en rijst
  • 200 gr basmati rijst
  • 1 handvol cashewnoten
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 broccoli in kleine stukken gesneden
  • 1 rode peper heel fijn gesneden
  • 1 doosje sluimererwtjes in 2 gesneden
  • 3 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 2 lenteuitjes fijngesneden
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de zalm
  • 4 zalmsteaks
  • 1 teen gember een strookje van ongeveer 5 cm, geraspt
  • 2 teen knoflook zeer fijngesneden of geperst
  • 1 1/2 el sojasaus event. glutenvrij
  • 1/2 el oestersaus
  • 1 el honing
  • 1/2 el sesamolie
Groenten en rijst
  • 200 gr basmati rijst
  • 1 handvol cashewnoten
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 broccoli in kleine stukken gesneden
  • 1 rode peper heel fijn gesneden
  • 1 doosje sluimererwtjes in 2 gesneden
  • 3 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 2 lenteuitjes fijngesneden
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Spoel de zalm onder koud water en droog hem af met keukenpapier. Wrijf hem in met de look en de gember. Meng de rest van de ingrediënten voor de zalm en overgiet de zalm ermee. Dek af met folie. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180° en zet de zalm er ongeveer 15 min in. De zalm mag binnenin nog roze en een klein beetje rauw zijn. Als er witte druppels op de buitenkant verschijnen is de zalm klaar. Kruid af met peper en zeezout.
  3. Bak de cashewnoten gedurende een paar minuten in een droge tefalpan. Haal ze er uit, laat ze niet aanbranden.
  4. Doe een verse lepel kokosolie in de pan en bak de groenten kort aan, hou ze knapperig. Giet er de soja en oestersaus over en laat nog een paar minuten inkoken.
  5. Kook ondertussen de rijst. Snij de lente-ui in ringen en versier er je gerecht mee.
Deel dit Recept