Dit makkelijke recept kan zowel dienst doen als lunchgerecht, maar evengoed als een zomers aperitiefhapje wanneer je redelijk wat volk op bezoek krijgt.

Tomaten zijn nu op hun best, dus profiteer er van. Overal kan je ze goedkoop kopen en vaak komen ze in allerlei soorten. Kies dus grote en kleine tomaten, gele en rode tomaten, vaste en sappige tomaten en snij ze in hapklare stukjes. Serveer ze met deze heerlijke hummus van geroosterde rode paprika.

De hummus kan de dag voordien klaargemaakt worden. Bewaar hem in een goed gesloten pot tot 1 week in de koelkast.

Dit recept zal verrassen want het is net weer eens iets anders dan kikkererwten hummus met pita broodjes en stukken gezonder dus. Geef er nog extra wortel- en komkommerstaafjes en bloemkoolroosjes bij.

Tips:

Kies voor Cannellini bonen ipv kikkererwten, die zijn heerlijk romig

Gezond want:

Als hapje kan dit niet veel beter, enkel groentjes, dus uiteraard gezond

humus-van-geroosterde-rode-paprika gerookte-paprika-hummus

Tomatensalade met geroosterde paprika hummus
Recept Afdrukken
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Passieve Tijd 20 min
Porties
pot
Ingrediënten
voor de hummus
  • 4 rode paprika's
  • 400 gr cannellinibonen blik
  • 2 eetlepels tahinpasta
  • 1 eetlepel paprika
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel gemalen komijn
  • 1/2 koffielepel cayennepeper
Voor de groenten
  • 400 gr tomaten allerlei soorten en kleuren
  • 1 komkommer
  • 3 wortelen
  • 1 bloemkool
  • peper
  • zeezout
Prep Tijd 20 min
Passieve Tijd 20 min
Porties
pot
Ingrediënten
voor de hummus
  • 4 rode paprika's
  • 400 gr cannellinibonen blik
  • 2 eetlepels tahinpasta
  • 1 eetlepel paprika
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 eetlepel gemalen komijn
  • 1/2 koffielepel cayennepeper
Voor de groenten
  • 400 gr tomaten allerlei soorten en kleuren
  • 1 komkommer
  • 3 wortelen
  • 1 bloemkool
  • peper
  • zeezout
Stemmen: 1
Score: 3
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
De hummus
  1. Was de paprika's en droog ze met wat keukenpapier. Snij ze in 2 en haal het steeltje en de zaadjes er uit.
  2. Verwarm de oven op 200°C en leg de paprika's op een bakplaat met bakpapier. Leg de paprika's met de bolle kant naar boven en zet 20 min in de oven, tot de paprika's zwart worden.
  3. Haal ze er uit en steek ze in een hittebestendig plastiekzakje en doe goed dicht. Laat de paprika's 5 minuten 'stomen' in dit zakje. Je kan nu de schil makkelijk verwijderen.
  4. Doe de paprika's met de rest van de ingrediënten in een keukenrobot en mix alles mooi glad. Kruid met peper en zout. Schep in een mooi diep bord en giet er een beetje olijfolie over. Kruid met wat zwarte peper
De groenten
  1. Terwijl de paprika's roosteren, snij je alle groenten in beetklare hapjes. Verdeel de tomaten over de hummus en zet de rest van de groenten er in potjes bij. Voorzie prikkertjes voor de tomaten.
  2. Neem je dit mee als lunch? Verpak je groenten dan apart van je hummus, zo krijg je geen brij en ziet alles er smakelijk en fris uit.
Deel dit Recept