Sinds onze reis naar Thailand, alweer 3 jaar geleden, ben ik echt fan geworden van curry’s. Iedereen hier thuis trouwens. Dat ik fan ben, geeft niet alleen te maken met het feit dat ik curry zo lekker vind, dat doe ik natuurlijk! Ook vooral met het feit dat het een eenvoudig gerecht is, waar ik niet echt een recept voor nodig heb en telkens een andere curry op tafel kan zetten.

De curry pasta zelf, het gaat hier niet om kip curry zoals ze in België vaak wordt gegegeten, wordt een curry op basis van een pikante kruidenpasta. In Thailand hebben ze verschillende soorten currypasta, die uiteraard meestal thuis gemaakt worden. De pasta zelf maken is op zich niet zo moeilijk, maar de meeste curry’s die je klaargemaakt koopt, kunnen er best mee door.

Thaise curry is best pittig, maar degene die je hier koopt is stukken milder. Daarom gebruik ik telkens 2 tot 3 eetlepels van de pasta. Begin voorzichtig en voeg meer toe naargelang je eigen smaak en zin in pittig.

In dit gerecht gebruik ik massaman curry, specifiek aan dit mengsel is dat je pindanoten en kardemompeulen aan toevoegt. In de Thaise recepten worden er eveneens gekookte aardappelen toegevoegd, maar die laat ik er meestal uit.

Voor de rest varieer ik met groenten en eiwitten (vlees, vis) naargelang waar we die dag zin in hebben of wat er nog in de koelkast ligt. Curry is bij ons echt hét gerecht dat gemaakt wordt, wanneer er geen zin of geen tijd is om iets te koken. Jawel, dat gebeurt ook bij ons 😉

Tips: Varieer gerust met de groenten die je toevoegt. Kies voor harde groenten en voeg ze in het begin toe, zachtere groentjes voeg je pas op het einde toe.

massaman-curry-met-kip

Massaman curry
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 4 el masaman curry pasta
  • 800 ml kokosolie
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 3 zoete aardappelen
  • 250 gr basmatirijst
  • kokosolie
  • 3 lenteuitjes
  • 2 teentjes knoflook
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 4 el masaman curry pasta
  • 800 ml kokosolie
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 3 zoete aardappelen
  • 250 gr basmatirijst
  • kokosolie
  • 3 lenteuitjes
  • 2 teentjes knoflook
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Voorbereiding: Was de paprika's en snij ze in blokjes Was en schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes Schil en snij de uien in stukjes. Snij de kip in brokjes
  2. Neem een wok of diepe pan en verhit 3 el kokosolie. Bak hierin de currypasta tot hij geur afgeeft. Bak hierin alle groenten tot ze zacht worden.
  3. Voeg dan de kippenbrokjes en de look toe en roer goed zodat alle ingrediënten curry pasta hebben.
  4. Giet de kokosmelk over je curry en laat ongeveer 15 minuutjes doorsudderen.
  5. Snij ondertussen de lettertjes in fijne ringetjes en kook de rijst.
  6. Serveer in diepe borden of kommetjes. Smakelijk
Deel dit Recept