MAT CHA-cha
Porties Prep Tijd
16 porties 20min
Passieve Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
16 porties 20min
Passieve Tijd
2uur
Ingrediënten
droge ingrediënten
  • 2 cups havermout180 gr
  • 1cup zonnebloempitten150 gr
  • 1 1/2cup gepofte quinoa50 gr
  • 1/2cup droge vruchten naar keuze75 gr dadel, abrikoos, rozijntjes, …
  • 1/4 koffielepel zout
  • 1 1/2soeplepels matcha poeder
vochtige ingrediënten
  • 1/3 cup rijstsiroop of kokosiroop113 gr
  • 3soeplepels esdoornsiroop
  • 1/2cup tahini of amandelboterof een andere notenboter, naar smaak – 150 gr
  • 2soeplepels kokosolieopgewarmd, zodat ze vloeibaar is
  • 1koffielepel vanille extract
Instructies
  1. Meng alle droge ingrediënten in een mengkom door elkaar
  2. Doe alle vochtige ingrediënten bij elkaar in een kommetje en warm ze op op een zacht vuur. Roer ze goed door elkaar.
  3. Doe ze bij de droge ingrediënten en meng dit zeer goed. Opgelet: dit is een beetje fitness, want het wordt stevig roeren.
  4. Leg een stuk bakpapier in een rechthoekige bakvorm en giet hier de mengeling voor je energierepen op. Druk dit zeer goed aan en maak de bovenkant mooi glad.
  5. Laat min. 2 uur in de diepvries of 1 nachtje in de koelkast hard worden. Snij in repen en wikkel in een papiertje.