Deze week deel ik met jullie een leuk lunchgerecht. Populair in de VS zijn deze slaatjes in bokaal.

Het grote voordeel van deze bokaaltjes is dat je een weekvoorraad sla kan maken en dat je dan ’s morgens je potje uit de koelkast haalt en klaar is kees.

Geef toe, wanneer je ’s morgens nog aan de slag moet met allerlei ingrediënten, gebeurt het wel dat je het al totaal niet meer ziet zitten. Bij mij is dat toch zo. Ik denk dan: “Ik koop onderweg wel een slaatje”. Maar onderweg zijn de slaatjes niet altijd even apetijtelijk, tenminste niet naast zo een vers belegd broodje. Bye bye gezond eten. Hoe beter je de werkweek voorbereidt, hoe makkelijker vol te houden.

Deze bokaaltjes maak je met van alles en nog wat klaar. Er zijn weinig tot geen regels behalve…

Je vinaigrette of dressing gaat onderaan, daarom komen allerlei ingrediënten die wel wat ‘vocht’ en zuur kunnen verdragen. Bijvoorbeeld tomaatjes, komkommer, wortel geraspt, boerenkook,… Daar weer bovenop komen je ‘eiwitten’: koude kip, vlees, vis of eitjes of kaas, of eventueel bonen voor de veggies. Gekookte granen en hierop nootjes en andere crunchy dingetjes om te eindigen met alle zachte groene blaadjes van sla, rucola,… dit zijn de ingrediënten die je ver weg wil houden van je dressing. Meng nu nog niet, dat doen we pas op het moment dat we onze sla opeten. Zo blijft alles lekker vers en knapperig.

Als je de rest van je gezin sla kan laten eten, dan ga je hier zeker mee scoren. Trouwens ook perfect voor een zomerse picknick of om mee te nemen onderweg op reis.

Qua ingrediënten kan natuurlijk alles, maar het is leuk wanneer je een ‘thema’ kiest. Bijvoorbeeld Mediteraans (zoals dit slaatje), Grieks (met feta, komkommer en yoghurt), Scandinavisch (met stukjes roggebrood, haring, aardappeltjes en komkommer yoghurt), … de mogelijkheden zijn oneindig.

slaatjes in bokaal

Mediteraans slaatje 'in a jar'
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 5 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 el pijnboompitten
  • 10 kerstomaatjes doorgesneden
  • 1/3 komkommer in blokjes
  • 1/2 rode ui in ringetjes
  • 5 olijven in schijfjes
  • 2 lenteuitjes in ringetjes
voor de dressing
  • 1 kl mosterd
  • 1 el balsamico azijn
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zeezout
Prep Tijd 5 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 el pijnboompitten
  • 10 kerstomaatjes doorgesneden
  • 1/3 komkommer in blokjes
  • 1/2 rode ui in ringetjes
  • 5 olijven in schijfjes
  • 2 lenteuitjes in ringetjes
voor de dressing
  • 1 kl mosterd
  • 1 el balsamico azijn
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zeezout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
Voor de dressing
  1. Roer de mosterd los met de azijn, kruid met peper en zout. Voeg dan de olijfolie toe en roer goed. Doe dit onderaan in de pot
  1. Leg de tomaten, de komkommer op de dressing
  2. Daarbovenop de mozzarella, de olijven, pijnboompitjes en de lenteuitjes. Als je dat wil kan je ook wat gekookte pasta toevoegen.
  3. Leg bovenop de roquette sla en draai je potje dicht Lekker!
Notities

Italiaanse-lunchsalade

Deel dit Recept