BBQ hoeft niet steeds te bestaan uit worstjes en brochettes. Vis is een perfecte vervanger en bovendien veel gezonder. In ie zin vooral dat je vis makkelijk in zijn pure vorm kan kopen, dwz zonder marinades en toevoegingen.

Bovendien is vis heel snel klaar en dus perfect voor een doordeweekse BBQ, want geef toe: in de week is er weinig tijd om uitgebreid te BBQ en is het dubbel zo fijn om na een werkdag toch nog van het zonnetje te kunnen genieten. In dit geval, moet ik toegeven is een gas BBQ wel makkelijk, maar de gerookte smaak van houtskool heeft een extra dimensie.

Natuurlijk kan dit ook perfect in een pan, mocht het toch onverwacht nog regenen. Iets wat net wat moeilijker is met die echte BBQ spullen vind ik.

Bij BBQ horen sausjes, die we bij voorkeur zelf maken, natuurlijk. Deze salsa verde is een variant op de Italiaanse pesto, en bestaat uit lichtjes andere kruiden, maar is even makkelijk te maken. Ik weet het deze sausen worden door de kenners enkel en alleen in een vijzel gewreven, want dat geeft een betere smaak. Voor de drukbezette mens is een blender, keukenmixer,.. echter onontbeerlijk en eerlijk waar, het verschil is niet zo groot. Bij deze de kruiden in een mixer, kort laten blonderen en klaar. Voeg bij deze salsa voldoende olijfolie toe, het is niet de bedoeling dat je een droge pesto krijgt (daar zit dus nog een verschil tussen beide sausjes)
salse-verde mixed-grill-fish

mixed-grill-met-salse-verde

tomatensalade

 

Mixed Grill met salsa verde
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 zwaardvisfilets in 2 gesneden
  • 2 zalmfilets in 2 gesneden
  • 2 tonijnsteaks in 2 gesneden
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
Voor de salsa verde
  • 1 el kappertjes gehakt
  • 6 el olijfolie extra vierge!
  • 1 handvol basilicum
  • 1 tl mosterd
  • 3 el citroensap
  • 1 el dragon fijngesneden
  • 1 sjalot fijngesneden
Voor de tomatensalade
  • 2 handenvol honingtomaatjes in 2 gesneden
  • 2 handenvol gele tomaatjes in 4 gesneden
  • 2 zebratomaten in schijfjes
  • 1 coeur de beuf in schijfjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • peper
  • zeezout
  • 1 rode ui in ringetjes
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 zwaardvisfilets in 2 gesneden
  • 2 zalmfilets in 2 gesneden
  • 2 tonijnsteaks in 2 gesneden
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout
Voor de salsa verde
  • 1 el kappertjes gehakt
  • 6 el olijfolie extra vierge!
  • 1 handvol basilicum
  • 1 tl mosterd
  • 3 el citroensap
  • 1 el dragon fijngesneden
  • 1 sjalot fijngesneden
Voor de tomatensalade
  • 2 handenvol honingtomaatjes in 2 gesneden
  • 2 handenvol gele tomaatjes in 4 gesneden
  • 2 zebratomaten in schijfjes
  • 1 coeur de beuf in schijfjes
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico azijn
  • peper
  • zeezout
  • 1 rode ui in ringetjes
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Maak eerst de tomatensalade. Snij de verschillende tomaatjes en meng ze samen op een groot bord. Leg er de rode ui bij. Meng de olijfolie met de azijn en peper en zout en giet over de tomaten. Zet opzij
  2. Maak dan de salsa verde. Doe alle ingrediënten, behalve de sjalot in een blender en meng goed. Maak er een grove saus van, dat oogt mooier. Schep in een mooi kommetje en meng er de sjalotten onder.
  3. Zet een grilpan of het vuur of haal de BBQ boven. Wrijf de vis in met olijfolie en bak de vis kort. 2-3 minuten aan elke kant. Klaar! Smakelijk.
Deel dit Recept