Noedels met zalm en een soja saus, zorgt deze week voor de zoute smaak. Soja vervangt in de Oosterse keuken immers ons zout. Vaak zal men in de Oosterse keuken een evenwicht trachten te vinden tussen zoet, zuur en zout. Er wordt dan ook wel regelmatig een schepje suiker in de gerechten toegevoegd.

De paddenstoelen hebben dan weer een umami smaak. Dit is de zogenaamde 5de smaak, een aardse smaak. Je vindt hem in oa paddenstoelen, oude parmezaanse kaas en ook wel wat in tomatenpitjes.

Dit gerecht is ideaal voor doordeweeks want het is klaar in ongeveer 15 tot 20 minuten. Veel sneller kan niet.

Tips: Koop zalmfilets zonder vel voor dit gerecht

Gezond want: Zalm is een vette vissoort en bevat veel omega 3 vetten, die zijn gezond.

 

zalm-met-rijstnoedels

Noedels met zalm
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de saus
  • 60 ml sojasaus glutenvrij
  • 3 cm gember geraspt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 125 ml water
Voor de zalm
  • 4 zalmfilets
  • 1 el gedroogde chilivlokken
  • 1 el zeezout
  • kokosolie
Voor de paddenstoelen
  • 800 gr paddenstoelen gemengd
  • 400 gr rijstnoedels
  • 1 handvol koriander optioneel
  • 1 potje sojascheuten
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 10 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de saus
  • 60 ml sojasaus glutenvrij
  • 3 cm gember geraspt
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 125 ml water
Voor de zalm
  • 4 zalmfilets
  • 1 el gedroogde chilivlokken
  • 1 el zeezout
  • kokosolie
Voor de paddenstoelen
  • 800 gr paddenstoelen gemengd
  • 400 gr rijstnoedels
  • 1 handvol koriander optioneel
  • 1 potje sojascheuten
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Meng voor de saus alle ingrediënten in een kommetje.
  2. Breng water aan de kook. Leg er de noedels in en zet het vuur af. Laat de noedels zacht worden in het water. En giet ze af tegen de tijd dat de rest klaar is. Zo zijn ze mooi warm.
  3. Meng de chilivlokken met het zout en strooi op een snijplank. Druk er de zalmfilets goed in, zodat de vlokken aan de zalm blijven kleven. Snij ze in 1 cm dikke repen.
  4. Verhit de olie in een antiaanbakpan. En bak er de zalm kort in. 1 min langs elke kant. Je zalm mag binnenin nog licht ongaar zijn. Haal ze uit de pan en zet opzij. Hou warm
  5. Was de sojascheuten en bak ze kort aan in de pan. Schep ze er uit en hou apart met de zalm
  6. Voeg eventueel wat extra olie toe en bak de champignons op hoog vuur. Bak ze 2 tot 3 minuten en voeg dan de saus toe. Laat deze kort aan de kook komen.
  7. Leg de noedels op een bord, leg er de zalm op en schep er tot slot de paddenstoelen over. Werk af met verse koriander.
Deel dit Recept