Nomnom Paleo is de site van Michelle Tam, een Amerikaanse die reeds vele awards heeft gewonnen met haar Paleo foodblog. Haar blog staat boordevol lekkere recepten die allemaal Paleo zijn. Dus als je veel keuze wil hebben, is het een goed plan om haar site te bezoeken.

Dit curry recept komt van haar site, al heb ik het licht aangepast aan Europese ingrediënten/gewoonten.

Je kan de curry best 1 dag vooraf maken (of op kookzondag natuurlijk) en er dan de dag later lekker van genieten. Zet de pot gedurende 2 uur in de oven, je hebt er geen omkijken naar, dus je kan ondertussen allerlei andere zaken doen.

Maak ook dubbele porties en vries in, dat is extra handig wanneer je onverwachts een lekkere, voedende en gezonde maaltijd nodig hebt. Net voor het opdienen (ongeveer 10 min) kan je best nog een grote hoeveelheid groentjes toevoegen. Deze mogen zeker en vast uit de diepvriesafdeling komen. Diepvries groenten zijn een goeie optie wanneer je weinig tijd hebt. Je kan kiezen tussen een zak met gemengde groentjes of de verschillende groeten in aparte zakken kopen. Dat laatste geniet mijn voorkeur, omdat je dan de groenten kan toevoegen naargelang hun kooktijd. Zo behouden ze elk afzonderlijke hun beste bite.

Voor de curry kan je kiezen tussen rode of groene currypasta, dat maakt niet uit. Verwissel dit echter niet met currypoeder, want dat is iets helemaal anders. Curry pasta’s vind je in alle supermarkten. Probeer er 1 te kiezen zonder bewaarmiddelen.

Je hoeft hier niet echt iets bij te geven, maar ( een restje van) onze bloemkoolcouscous kan altijd.

Tips: Kies de groenten die je lekker vindt

Gezond want: Totaal stressvrij, volledig vooraf klaar te maken

nomnom paleo

NomNom Paleo Rundsvlees curry
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 30 min
Passieve Tijd 2 uur
Porties
pers
Ingrediënten
  • 600 gram rundsstoofvlees in plakjes of blokjes gesneden
  • 2 uien fijn gesneden
  • 4 wortels in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 300 ml kokosmelk
  • 3 el groene curry pasta naar smaak - als je pikanter wil: meer
  • 3 el vissaus optioneel
  • zout
  • peper
  • 2 el basilicum verse, fijn gesneden
  • 2 el verse munt fijngesneden
  • 1 limoen sap
  • 1 zak verse diepvriesgroenten of verse groenten naar keuze
  • kokosolie
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 30 min
Passieve Tijd 2 uur
Porties
pers
Ingrediënten
  • 600 gram rundsstoofvlees in plakjes of blokjes gesneden
  • 2 uien fijn gesneden
  • 4 wortels in stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 300 ml kokosmelk
  • 3 el groene curry pasta naar smaak - als je pikanter wil: meer
  • 3 el vissaus optioneel
  • zout
  • peper
  • 2 el basilicum verse, fijn gesneden
  • 2 el verse munt fijngesneden
  • 1 limoen sap
  • 1 zak verse diepvriesgroenten of verse groenten naar keuze
  • kokosolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Bak het vlees in 2 el hete kokosolie op hoog vuur. Schroei het vlees dicht en haal het uit de pan. Zet opzij in een bord
  2. In dezelfde pan, op middelhoog vuur, doe je de currypasta. Laat hem even opwarmen, tot je de geuren van de pasta begint te ruiken. Dan voeg je de ui, de wortelen en de look toe. Voeg dan ook het vlees terug toe, samen met de kokosmelk en de vissaus.
  3. Verwarm de oven op 160°C en zet de pot gedurende de 2 uur (met deksel) in de oven. Controleer van tijd tot tijd of en nog voldoende vocht in zit. Desnoods voeg je wat extra kokosmelk toe. Neem uit de oven en laat afkoelen. Zet een nacht in de koelkast , zo kunnen de smaken zich beter mengen.
  4. De dag nadien, of als je echt niet kan wachten, dezelfde dag. Breng je het geheel weer aan de kook. Dan voeg je de diepvries, of verse groenten, toe en laat je het geheel nog een 10 minuutjes doorkoken tot ook de groenten gaar zijn. Kruid met peper en zout naar smaak. Dien op in diepe kommetjes en strooi er munt en basilicum over. Smakelijk.
Deel dit Recept