Notenbrood

/Notenbrood

Notenbrood

Een heerlijk gezond notenbrood. Dit brood bevat voornamelijk noten – logisch misschien voor een notenbrood, maar het is dus geen notenbrood zoals je soms bij de bakker vindt, nl tarwebrood met noten in.

Hier overwegend noten en zaden. Een brood laag in koolhydraten dus. De meeste ingrediënten zijn makkelijk te vinden. Het enige waar je misschien naar op zoek moet zijn de psyllium vezels. Deze bevatten zeer veel vezels en worden vaak gebruikt om glutenvrij brood te bakken. Ze bevatten daarnaast nog tal van andere gezondheidsvoordelen en kunnen gebruikt worden tegen hoge bloeddruk, bronchitis, psoriasis, ziekte van Crohn, infecties van de darmen,…. Het verbetert je stoelgang en verlagen je cholesterol. Je kan een zakje bestellen via Pit&pit of via Bioplanet.

In dit brood zorgt het er (samen met de Chia zaadjes) voor dat alles mooi samenhangt en niet uit mekaar valt. Maak je volledige mengeling en laat het dan ongeveer 12 uur rusten alvorens het te bakken.

Het is heerlijk om te gebruiken als ‘toastje’ met wat eigengemaakte cashewnotenkaas of ’s morgens als lekker voedzaam ontbijt.

Het kan makkelijk een 4-tal dagen bewaard worden!

Voor dit recept zijn de standaard cups of tassen zeer makkelijk. Heb je die niet? Gebruik dan een gewone koffietas – het zijn de verhoudingen die het em doen.


Notenbrood
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 45 min
Passieve Tijd 12 uur
Porties
brood
Ingrediënten
  • 1 cups zonnebloempitten
  • 1/2 cups lijnzaad
  • 1/2 cups noten mengeling naar keuze
  • 1 + 1/2 cups havermout vlokken glutenvrij
  • 2 eetlepels chiazaadjes
  • 4 eetlepels psyllium vezels
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel esdoornsiroop of honing
  • 3 koffielepels kokosolie gesmolten (in een pannetje)
  • 1 + 1/2 cups mineraalwater lauw
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 45 min
Passieve Tijd 12 uur
Porties
brood
Ingrediënten
  • 1 cups zonnebloempitten
  • 1/2 cups lijnzaad
  • 1/2 cups noten mengeling naar keuze
  • 1 + 1/2 cups havermout vlokken glutenvrij
  • 2 eetlepels chiazaadjes
  • 4 eetlepels psyllium vezels
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel esdoornsiroop of honing
  • 3 koffielepels kokosolie gesmolten (in een pannetje)
  • 1 + 1/2 cups mineraalwater lauw
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Vet een bakvorm in met boter, of leg er een bakpapier in. Een rechthoekige vorm is het best voor dit recept. Hoe groter je vorm hoe dunner je brood en dus hoe minder lang het in de oven moet. Ik heb een vorm gebruikt van 18cm*10cm
  2. Meng alle droge ingrediënten in een mengkom. Meng ook de esdoornsiroop, de gesmolten kokosolie en het lauwe mineraalwater in een mengbeker.
  3. Meng nat en droog en roer goed door elkaar. Roer ongeveer een 2-tal minuten, zodat alles goed gemengd is en zich straks aan mekaar hecht. Strijk de bovenkant mooi vlak.
  4. Laat het brood op kamertemperatuur rusten gedurende minimum 12 uur.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C. Zet het brood midden in de oven en laat het ongeveer 20 minuten bakken. Haal het voorzichtig uit de vorm en draai het om op een rooster. Laat nog ongeveer 30 - 40 minuten verder bakken. Het brood is gaar wanneer je er op tikt en het hol klinkt.
  6. Laat volledig afkoelen en snij het voorzichtig in sneetjes
Deel dit Recept
By | 2017-04-12T13:48:34+02:00 april 12th, 2017|4/2017 pasen, Brood & Gebak, Ontbijt, Recepten|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment