Notenbrood
Porties Prep Tijd
1 brood 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
45 min 12 uur
Porties Prep Tijd
1 brood 10 min
Kook Tijd Passieve Tijd
45 min 12 uur
Ingrediënten
  • 1 cups zonnebloempitten
  • 1/2 cups lijnzaad
  • 1/2 cups notenmengeling naar keuze
  • 1 + 1/2cups havermout vlokkenglutenvrij
  • 2eetlepels chiazaadjes
  • 4 eetlepels psyllium vezels
  • 1 koffielepel zout
  • 1koffielepel esdoornsiroopof honing
  • 3 koffielepels kokosoliegesmolten (in een pannetje)
  • 1 + 1/2 cups mineraalwaterlauw
Instructies
  1. Vet een bakvorm in met boter, of leg er een bakpapier in. Een rechthoekige vorm is het best voor dit recept. Hoe groter je vorm hoe dunner je brood en dus hoe minder lang het in de oven moet. Ik heb een vorm gebruikt van 18cm*10cm
  2. Meng alle droge ingrediënten in een mengkom. Meng ook de esdoornsiroop, de gesmolten kokosolie en het lauwe mineraalwater in een mengbeker.
  3. Meng nat en droog en roer goed door elkaar. Roer ongeveer een 2-tal minuten, zodat alles goed gemengd is en zich straks aan mekaar hecht. Strijk de bovenkant mooi vlak.
  4. Laat het brood op kamertemperatuur rusten gedurende minimum 12 uur.
  5. Verwarm de oven voor op 175°C. Zet het brood midden in de oven en laat het ongeveer 20 minuten bakken. Haal het voorzichtig uit de vorm en draai het om op een rooster. Laat nog ongeveer 30 – 40 minuten verder bakken. Het brood is gaar wanneer je er op tikt en het hol klinkt.
  6. Laat volledig afkoelen en snij het voorzichtig in sneetjes