Verkoudheid? Slecht in je vel? Een goeie oude kippensoep brengt de oplossing. Kippensoep blijkt echt te helpen bij verkoudheden, omwille van de verschillende bestanddelen die er in zitten. Bovendien doet het altijd weer deugd om ‘s avonds thuis te komen en direct te kunnen genieten van een kop lekkere soep.

Kippensoep is zo’n favoriet. Bijkomend voordeel is dat je van de soepkip ook nog vol-au-vent kan maken, en ook hier geldt dat huisgemaakte vol-au-vent natuurlijk veel lekkerder is dan gekochte. Bovendien niet eens zo veel werk als je misschien verwacht. Maak grotere porties klaar, want dit kan je perfect invriezen, altijd handig.

Ik ga meestal als volgt tewerk. Ik zet de soep met de kip op, na een half uurtje is de kip klaar en haal ik ze even uit de soep. Ik haal het meeste vlees er af en doe het karkas opnieuw in de soep. Dit kan dan nog 1 uur a 1,5 uur verder trekken. Ondertussen maak je je vol-au-vent klaar.

Zie je het niet zitten om ook nog vol-au-vent te maken? Geen probleem. Gebruik de stukjes kippenvlees in deze ongelooflijk snelle pasta met kip en pesto.

kippensoep keukenrevolutie

 

Old fashioned kippensoep
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Maaltijd Soepen
Keuken Belgisch
Prep Tijd 5 min
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 soepkip
  • 2 ui grofgehakt
  • 2 preiwit grofgehakt
  • 2 wortelen grofgehakt
  • 2 aardappelen bloemig, in grove stukken
  • 1 Bouquet garni (laurierblaadje+thijmtakjes+peterseliestengels)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 soeplepels kokosolie
  • bieslook
Maaltijd Soepen
Keuken Belgisch
Prep Tijd 5 min
Kook Tijd 25 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
  • 1 soepkip
  • 2 ui grofgehakt
  • 2 preiwit grofgehakt
  • 2 wortelen grofgehakt
  • 2 aardappelen bloemig, in grove stukken
  • 1 Bouquet garni (laurierblaadje+thijmtakjes+peterseliestengels)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 soeplepels kokosolie
  • bieslook
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Laat de uien in de boter zacht aanstoven en voeg dan de rest van de groenten toe. Leg de kip bovenop de groenten en overgiet het geheel met water (tot de kip onder staat).
  2. Voeg ook de kruiden toe en breng aan de kook. Voeg eventueel ook de aardappelen toe - dit is optioneel - je soep wordt er dikker door, maar je voegt natuurlijk ook wel wat koolhydraten toe.
  3. Schuim het bovendrijvende schuim regelmatig af met een lepel en gooi dit weg.
  4. Na 30 minuten haal je de kip uit de soep en controleer je of ze gaar is. Check hiervoor de bouten, deze moeten binnenin mooi wit zijn, niet roze. Haal al het vlees van de karkas en trek het in losse stukken. Als je wil kan je dit vlees ook gebruiken als garnituur in je soep.
  5. Leg de rest van het karkas opnieuw in de soep en laat nog 1 uur zachtjes trekken. Het zijn vooral de botten die zorgen voor de smaakvolle bestanddelen en voor de gelatine die je soep straks zo gezond maakt.
  6. Na anderhalf uur haal je de karkas en de kruiden uit de soep. Mix de rest van de soep en giet eventueel door een zeef, als je heel lichte soep wil. Kruid af met peper en zout.
  7. Verzier je soep met fijngesneden bieslook.
Deel dit Recept