Een zalige lunchbox met deze omelet en roze zalm. Ik at dit ooit, meer dan 20 jaar terug voor het eerst toen ik nog voor PWC werkte in een klein restaurantje dicht bij het Koninklijk Paleis in Brussel, waarover het gerucht ging dat Prins Filip er ook kwam. Of dat waar is, maakt niet zoveel uit, maar deze combinatie is mij wel bijgebleven. Smeuïge eieren, vette zalm en krokante sla met een zurige vinaigrette. Echt waar, dit is een feestmaaltijd!

Ik maak dit ook regelmatig als avondmaaltijd, wanneer er echt weinig tijd is. Door de ‘luxueuze’ sneetjes roze zalm heb je de indruk dat je jezelf echt verwend. En bovendien heb je hier gezonde vetten in overvloed. Gebruik wel bij voorkeur bio zalm. De meeste zalm die we tegenwoordig kunnen kopen is gekweekte zalm. Er is nog maar weinig echt wilde zal te verkrijgen. Kies dus zeker voor Bio, want in andere gevallen is het mogelijk dat de zalm voeding heeft gekregen met kleurstoffen in en dat wil je vermijden.

Maak je lunchbox gerust vooraf klaar, hou enkel de vinaigrette apart, want anders wordt je sla sompig. Lusten je kids geen zalm? Ook lekker met een sneetje kippenwit of ham erbij.

Het is zo makkelijk en tegelijk zo lekker, dat dit zeker één van je favoriete lunches (of ontbijten of lichte avondmaaltijden) wordt.

Liever veggie? Neem een avocado in plaats van de zalm.

Omelet met roze zalm
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 eieren bio
  • 4 sneetjes roze zalm
  • 1 krop sla
  • 1 pakje radijzen
  • 3 wortelen
  • 1 rood pepertje
  • 3 lente-uitjes
  • peper
  • zout
  • paprika
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels appel cider azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 sjalot
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 5 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 eieren bio
  • 4 sneetjes roze zalm
  • 1 krop sla
  • 1 pakje radijzen
  • 3 wortelen
  • 1 rood pepertje
  • 3 lente-uitjes
  • peper
  • zout
  • paprika
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels appel cider azijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 sjalot
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Snij de lenteuitjes in dunne ringetjes, snij de peper fijn, rasp de wortelen en snij de radijsjes in schijfjes. Was en droog de slablaadjes.
  2. Klop de eieren los in een mengbeker met een garde. Kruid met peper en zout en wat paprika poeder. Doe boter of olijfolie in een pan en zet je vuur halfhoog. Meng de lente ui en de rode peper onder de eieren en bak ze op zacht vuur tot een omelet. Makkelijkst is om dit in 4 keer te doen, zo heeft iedereen een mooie smeuïge omelet.
  3. Maak vinaigrette door olijfolie, azijn, mosterd en de fijngesneden sjalot in een mengbeker te doen. Zet de staafmixer er 1 minuut in en klaar. Kruid met peper en zout.
  4. Doe sla, wortelen en radijzen in een lunchbox en leg de omelet er naast. Leg er een sneetje zalm bij en geef de vinaigrette apart mee.
Deel dit Recept