We ontdekten dit idee in Kopenhagen. Daar bezochten we, naast Noma, een streetfood plek met allemaal verschillende kraampjes. Hoewel ik verlangend naar Noma keek, waren de kids maar al te blij dat ze de streetfoodkraampjes konden verkennen. Achteraf bezien was het ook veel beter voor onze portemonnaie, maar Noma staat op de bucket list!

In één van de kraampjes kon je wraps eten, en hoewel we dat zeer lekker vinden, kunnen we het maar zelden eten want de meeste wraps bevatten gluten. Blij verrast dus met deze eierwraps. In feite zijn het dunne omeletten gevuld met groenten. Je zou er natuurlijk ook vlees, kip of vis kunnen aan toevoegen, maar dit gerecht heeft dat helemaal niet nodig.

Het recept voor het slaatje komt uit het kookboek van Sarah Britton: My new roots. Sarah, van oorsprong Amerikaanse volgde haar hart en trouwde met een Deen, waarmee ze nu samenwoont in Kopenhagen. Ze is fulltime blogster (mynewroots) en geeft lezingen over haar levensstijl. Humm, dat lijkt mij wel iets 😉

Je kan de salade ook perfect zo eten, door de noten en de rozijntjes heb je toch voldoende voedingsstoffen. Of serveer hem bij de BBQ, je gasten zullen er van smullen. Wil je deze wraps meenemen als lunch? Laat de omeletten afkoelen op een bord. Vul ze dan met de salade en rol ze op in een stukje aluminium folie. Steek ze in de lunchbox, je collega’s zullen jaloers zijn.

Tips: Vervang gewone sperziebonen door de paarse variant, maar kook deze niet en eet ze rauw. Anders worden ze gewoon groen.

 

Gezond want: De grote hoeveelheid groenten, gecombineerd met de eieren zorgen voor een volwaardige verzadigende vegetarische lunch.

 

omeletwrap-met-groentjes

SaveSave

Omelet Wrap met romige koolsla: Ei. Kool. Boontjes.
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 5 min
Porties
wraps
Ingrediënten
  • 8 tot 12 eieren
  • 150 gr sperzieboontjes
  • 250 gr witte kool geschaafd
  • 1 rode ui in schijfjes gesneden
  • 1 potje griekse yoghurt
  • 1 el mosterd
  • zout
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 40 gr sultana's rozijnen
  • 70 gr walnoten gehakt
  • 1 handvol platte peterselie grofgehakt
  • peper
  • zout
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 5 min
Porties
wraps
Ingrediënten
  • 8 tot 12 eieren
  • 150 gr sperzieboontjes
  • 250 gr witte kool geschaafd
  • 1 rode ui in schijfjes gesneden
  • 1 potje griekse yoghurt
  • 1 el mosterd
  • zout
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 40 gr sultana's rozijnen
  • 70 gr walnoten gehakt
  • 1 handvol platte peterselie grofgehakt
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Kook de sperziebonen in een grote kom gezouten water. Wanneer ze gaar, maar nog knapperig zijn, giet ze af en spoel met ijskoud water. Snij ze in stukjes
  2. Doe ze in een kom, samen met de kool en de ui.
  3. Maak de dressing door de yoghurt met mosterd, peper en zout, en knoflook los te kloppen. Doe eventueel 2 el water bij de dressing, als je ze iets lopende wil.
  4. Meg met de koolsalade en voeg de rozijnen, de noten en de peterselie toe. Zet fris weg.
  5. Bak 1 voor 1, 4 dunne omeletten van de eieren en schuif ze op een bord. Laat ze afkoelen als je ze wil meenemen als lunch. Schep de salade er op en rol ze dicht. Smakelijk
Deel dit Recept