Ossobuco is één van de lievelingsgerechten van mijn vader. Dus voor vaderdag staat er ossobuco op het menu. Want de liefde van de man…

Ik heb geluk, want het is echt een simpel gerecht om te maken. Ik weet niet zeker of ik het helemaal volgens de regels van de kunst doe, maar in elk geval het smaakt ons elke keer. Ik denk dat het misschien zo wat te vergelijken is met Spaghetti bolognese. Iedereen heeft er zijn versie van, die meteen ook de beste is, maar die niet echt lijkt op de echte Italiaanse versie ervan.

Ik ben al verschillende versies Ossobuco tegengekomen zonder tomatensaus, met of zonder gremolata, met pasta of risotto,… Ik ga voor de versie die mijn vader dus als de beste beschouwd: met tomaten, met gremolata en met tagliatelle en niet te vergeten: er moet oregano in, want anders? No good.

Ook dit gerecht maak ik klaar met de snelkookpan. Dat zal ook niet helemaal traditioneel zijn, maar op die manier krijg ik mijn Ossobuco klaar in 30 minuten, zonder gedoe en met zeer veel smaak er in. Heb je geen snelkookpan? Gebruik dan een gewone kookpot en laat je vlees lekker lang en lekker zacht sudderen op het vuur. Het duurt dan wel 1,5 tot 2 uur, maar je hebt er geen werk aan.

gremolata

osso-buco

Ossobuco
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 kalfsschenkels
  • 2 ui fijngesneden
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • 4 wortelen in blokjes gesneden
  • 2 takjes selder fijngesneden
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 800 ml kalfsfond
  • 1 groot blik gepelde tomaten in blik
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel cayenepeper
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bio citroen
  • 80 gr parmezaanse kaas
  • 500 gr glutenvrije pasta
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Prep Tijd 25 min
Kook Tijd 2 uur
Porties
personen
Ingrediënten
  • 4 kalfsschenkels
  • 2 ui fijngesneden
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • 4 wortelen in blokjes gesneden
  • 2 takjes selder fijngesneden
  • 3 el tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 800 ml kalfsfond
  • 1 groot blik gepelde tomaten in blik
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 koffielepel cayenepeper
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bio citroen
  • 80 gr parmezaanse kaas
  • 500 gr glutenvrije pasta
  • peper
  • zout
  • olijfolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Zet een snelkookpan (of een andere zware pot) op het vuur en verhit er de olijfolie in. Snij het vliesje rond je kalkschenkels door met een scherp mesje. Bak de schenkels mooi bruin in de olijfolie.
  2. Haal ze opnieuw uit de pan en verlaag het vuur. Bak de ui en de knoflook langzaam in de olie. Voeg na een paar minuten de fijngesneden wortelen, de selder en de tomatenpuree toe. Voeg ook de oregano, de paprika en cayennepeper toe. Laat kort meebakken. Leg het vlees opnieuw in de pan.
  3. Blus met de witte wijn en laat voor de helft inkoken. Voeg dan de kalfsfond en de tomaten uit blik toe en sluit de snelkookpan of je pot. In de snelkookpan: wacht tot je pot onder druk staat en verlaag dan het vuur. In een gewone kom: wacht tot alles kookt en zet dan je vuur laag. Wacht 40 min (snelkookpan) of 2 uur (gewone pot).
  4. Haal het vlees op het einde eventueel uit de kom en mix de saus met de handmixer of mix niet als je liever groenteblokjes in de saus hebt. Voeg de basilicum en de helft van de peterselie toe, kruid af met peper en zout.
  5. Rasp de kaas en meng met de rest van de fijngesneden peterselie en de fijngeraspte schil van de biocitroen.
  6. Kook de pasta en serveer met het vlees en de gremolata (peterselie en citroen met kaas). Smakelijk
Deel dit Recept