De Thaïse keuken is één van onze favorieten! De gerechten zijn snel klaar, zonder veel poespas en bovendien zijn ze vaak heel gezond. Ze maken vaak gebruik van heel veel verse groenten.

In de Thaïse keuken wordt er bovendien niet vaak met gluten of lactose gewerkt. Tarwe en melk zijn immers producten die er niet echt voorkomen. De enige zonde van de Thai is dat ze in de meeste van hun gerechten een schepje suiker toevoegen om de smaak van de vissaus of oestersaus aan te vullen. Om een perfecte balans te krijgen tussen zoet, zout en zuur. Lees ons artikel over de Heilige 3-vuldigheid als je hier meer wil over weten.

Vorige weekend in Londen lag het dan ook voor de hand dat we op Borough market, een fantastische streetfood markt, pad thai zouden proeven. En hem nu dus ook zelf maken. Het is de Klassieker onder de Thaise gerechten en hij staat razendsnel op tafel.

Lekker met een frisse papaya salade.

PS. Koop in Bioplanet of een andere natuurwinkel eens boekweitnoedels. Boekweit is net als quinoa een pseudo graan en valt bijgevolg onder de groenten en niet onder de granen. Gebruik je boekweit? Dan is dit recept Pascalle Naessens en Energetische keuken proof.

 

Pad Thai met scampi
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 200 gr boekweitnoedels of rijsnoedels
  • 2 rode chilipepers
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 stuks lente-uitjes fijngesneden, groen en wit apart
  • 150 gr sojascheuten
  • 10 scampi's vers of diepgevroren
  • 1 ei
Voor de saus
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 4 el vissaus
  • 6 el oestersaus
extra
  • kokosolie
  • 100 gr pindanoten geroosterd, niet gezouten
Voor de papaya
  • 1 papaya goed rijp
  • 1 chilipeper fijngesneden, zonder zaadjes
  • 1 handvol verse koriander fijngehakt
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 200 gr boekweitnoedels of rijsnoedels
  • 2 rode chilipepers
  • 3 teentjes knoflook fijngesneden
  • 3 stuks lente-uitjes fijngesneden, groen en wit apart
  • 150 gr sojascheuten
  • 10 scampi's vers of diepgevroren
  • 1 ei
Voor de saus
  • 2 el ruwe rietsuiker
  • 4 el vissaus
  • 6 el oestersaus
extra
  • kokosolie
  • 100 gr pindanoten geroosterd, niet gezouten
Voor de papaya
  • 1 papaya goed rijp
  • 1 chilipeper fijngesneden, zonder zaadjes
  • 1 handvol verse koriander fijngehakt
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Leg de noodles in een grote pot met koud water en laat ze 10 minuten weken. Prepareer ondertussen je groenten.
  2. Zet een wok op met kokosolie, op laag vuur en laat er de look en het wit van de lente ui een 2-tal minuten in zacht worden.
  3. Voeg de scampi toe en bak op hoog vuur in 2 minuten (laat diepvriesscampi vooraf ontdooien in een kom in de koelkast). Als je ongepelde scampi's hebt is het makkelijkst om ze eerst te pellen en het darmkanaal te verwijderen.
  4. Duw alle ingrediënten aan de kant en doe het ei in het midden van de pot. Voeg ook de ingrediënten voor de saus toe. Maak hiermee een omelet, en duw deze dan kapot met je lepel, zodat je stukjes of reepjes krijgt. Meng met de groenten en scampi.
  5. Voeg dan de geweekte noodles toe samen met 100 ml water. Voeg de sojascheuten en het wit van de lente ui ook toe. Laat nog een paar minuten op het vuur staan en dien op met geroosterde pindanoten en een schijfje limoen.
Voor de papayasalade
  1. Schil de papaya, snij in 2 en haal de pitjes er uit. Snij het vruchtvlees in reepjes en meng met chilipepertje en koriander.
Deel dit Recept