Vorige week nam ik een workshop over van een collega bij Colruytgroup Academy: Voor elke gelegenheid een hamburger. Het probleem met hamburgers is… de broodjes. Niet alleen bevatten ze uiteraard gluten, maar een blik op de etiketten van de hamburgerbroodjes, ciabatta’s, …. en andere afbakbroden, maakt mij niet echt gelukkig. Tegelijkertijd was iedereen het er over eens, dat een hamburger ergens tussen moet zitten, want alleen een hamburger? Dat is een beetje saai.

Ik ben hiermee akkoord, maar dan vooral omdat mijn ouders vroeger altijd super droge burgers klaarmaakten. Mijn vader wil er enkel met puur rundvlees. Dat is best, maar mijn moeder liet die net iets te lang op de pan liggen, waardoor ik een groot glas water nodig had om ze door te spoelen. Thuis eten we onze burgers nu medium gebakken en tussen een sappig ‘broodje’ van portobello paddenstoelen. Zo wordt een traditionele hamburgermaaltijd vanzelf supergezond.

Serveer indien gewenst met frietjes van zoete aardappelen.

Het recept voor de mayonaise vind je hier en voor ketchup hier. Voeg aan je zelfgemaakte mayonaise een kneepje Harissa toe voor een pittig effect.

burger-met-portobello

Paleo burger
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 25 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 portobello's
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 4 eieren optioneel
  • 4 uien in ringetjes
  • 2 rode bieten in dunne slietjes
  • 2 tomaten in schijfjes
  • 2 wortels geraspt
  • 8 grote bladen sla
  • kokosolie
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • zelfgemaakte mayonaise
  • zelfgemaakte ketchup optioneel
  • 1 koffielepel harissa optioneel
Voor de burgers
  • 800 gr gehakte biefstuk ongekruid, 100% rund
  • 1/2 ui fijngesneden
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 klein beetje chilivlokken
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel platte peterselie gehakt
  • zout
  • peper
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 25 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 8 portobello's
  • 8 sneetjes ontbijtspek
  • 4 eieren optioneel
  • 4 uien in ringetjes
  • 2 rode bieten in dunne slietjes
  • 2 tomaten in schijfjes
  • 2 wortels geraspt
  • 8 grote bladen sla
  • kokosolie
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • zelfgemaakte mayonaise
  • zelfgemaakte ketchup optioneel
  • 1 koffielepel harissa optioneel
Voor de burgers
  • 800 gr gehakte biefstuk ongekruid, 100% rund
  • 1/2 ui fijngesneden
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • 1 ei
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 klein beetje chilivlokken
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel platte peterselie gehakt
  • zout
  • peper
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Leg een vel bakpapier in een ovenblik.
  2. Snij de steeltjes van de paddenstoelen en leg ze met de bolle kant naar boven op het bakblik. Wrijf ze in met olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Bak ze in de oven gedurende 10 tot 15 minuten, zodat ze gaar zijn. Leg ze op een keukenpapier om wat uit te lekken
  3. Doe alle ingrediënten voor de burgers in een mengkom en mix goed door elkaar. Maak er 4 burgers mee, door er ballen van te draaien en deze plat te drukken.
  4. Bak de uiringen in wat kokosolie en laat ze op zacht vuur karameliseren - dit duurt ongeveer 20 minuten. Bak ook het spek en de burgers in een pan met wat kokosolie.
  5. Bak de eieren tot spiegelei indien gewenst.
  6. Maak een burger met de portobello's, de burgers en de rest van de ingrediënten.
Deel dit Recept