Wanneer je Paleo eet, laat je alle tarweproducten staan. Dat betekent dat je geen tortilla’s, taco’s, pasta en dergelijke eet. Om daar een mouw aan te passen, gebruik je slablaadjes als taco. Dat kan misschien wat sneu lijken, maar het is al bij al best lekker en zoveel lichter om te verteren.

Zorg voor een goeie kruiding van je vulling en maak een Paleo vriendelijke guacamole voor erbij. Ook de kinderen zullen dit lekker vinden. Voor de guacamole heb je enkel mooie rijpe avocado’s nodig die je met een vork prakt en kruidt met peper en zout. Voeg eventueel wat tomaat in blokjes en fijngesneden koriander toe.

Maak de saus een dag voordien, zo smaakt ze nog beter. En vooral maak een dubbele portie en vries er eentje in. Dit is zowat de meest gezonde snelle maaltijd die je in de diepvries zal hebben. Zo eet je zelfs op de meest drukke dag toch snel en gezond.

Tips: Mix de saus net voor het toevoegen van het gehakt, zo heb je een saus die mooi in je taco blijft zitten.

Gezond want: Een tomatensaus boordevol verborgen groentjes.

paleo-guacamole tacos

Paleo taco's
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de saus
  • 600 gr gehakt
  • 1 wortel fijn gesneden
  • 1 rode paprika fijn gesneden
  • 1 groene paprika fijn gesneden
  • 1 gele paprika fijn gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 200 ml gepelde tomaten in blik
  • 4 little gem sla of romeinse sla
  • 2 sl chilikruiden
  • 1 sl paprika
  • 1 handvol koriander fijngesneden
  • olijfolie
  • peper
  • zout
voor de guacamole
  • 2 avocado rijp
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 handvol verse koriander fijngesneden
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 kl knoflookpuree tube
  • 1 limoen sap
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
voor de saus
  • 600 gr gehakt
  • 1 wortel fijn gesneden
  • 1 rode paprika fijn gesneden
  • 1 groene paprika fijn gesneden
  • 1 gele paprika fijn gesneden
  • 1 ui fijn gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 200 ml gepelde tomaten in blik
  • 4 little gem sla of romeinse sla
  • 2 sl chilikruiden
  • 1 sl paprika
  • 1 handvol koriander fijngesneden
  • olijfolie
  • peper
  • zout
voor de guacamole
  • 2 avocado rijp
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 handvol verse koriander fijngesneden
  • zout
  • cayennepeper
  • 1 kl knoflookpuree tube
  • 1 limoen sap
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Maak de saus: Doe olijfolie in een pan en stoof de ui zachtjes aan, samen met de look. Wanneer de ui bijna zacht is, voeg dan de wortelen en de paprika's toe. Laat 10 minuten op middelhoog vuur verder sudderen.
  2. Voeg dan de tomaten uit blik toe en kruid met chili en paprika. Wanneer de saus klaar is, mix ze dan.
  3. Bak het gehakt apart in een pan en voeg toe aan de saus. Voeg ook de fijngesneden koriander toe. kruid af met peper en zout.
voor de guacamole
  1. Prak de avocado's met een vork, meng met de knoflookpuree. Kruid met peper en zout.
  2. Roer er de in blokjes gesneden tomaat en de koriander onder.
Deel dit Recept