Niet elke curry is gelijk. In dit recept gebruik ik de panaeng curry, omdat die iets milder is van smaak en tegelijk frisser smaakt omdat er citroengras in verwerkt zit. De curry doet dienst op het verjaardags’buffet’ waar nog een paar extra vriendinnen van Fien voor aanschuiven. Dan is het goed om niet te pikant te gaan.

De Thai gebruik relatief weinig groenten in hun curries, dat komt wellicht omdat ze groenteschotels hebben en ze hun gerechten meestal delen. Op die manier mixen ze groenten en andere gerechten. Het grote voordeel van de Thaise keuken is dat ze relatief makkelijk is. De Thai staan niet de ganse dag in hun keuken en toch slagen ze er in verschillende gerechten op tafel te toveren. Dat komt natuurlijk omdat elk gerecht simpel en recht toe recht aan is.

Je kan de kip vervangen door runds- of varkensreepjes, of zelfs scampi’s. Allemaal even lekker.

Tips: Serveer je dit gerecht op zich, voeg dan meer groenten toe.

chicken-curry

Panaeng curry met kip
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 potjes panaeng currypasta in de supermarkt
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 rode paprika's
  • 4 kipfilets in blokjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 botje lenteuitjes
  • 1/2 botje koriander
  • 1 stengel citroengras
  • 1 koffielepel kafir limoen blaadjes in de supermarkt (optioneel)
  • 1 koffielepel sweet basil in de supermarkt (optioneel)
  • kokosolie
Prep Tijd 20 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 2 potjes panaeng currypasta in de supermarkt
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 rode paprika's
  • 4 kipfilets in blokjes
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 botje lenteuitjes
  • 1/2 botje koriander
  • 1 stengel citroengras
  • 1 koffielepel kafir limoen blaadjes in de supermarkt (optioneel)
  • 1 koffielepel sweet basil in de supermarkt (optioneel)
  • kokosolie
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verhit 1 lepel kokosolie in een wok en voeg de currypast toe. Roer goed en laat de pasta een beetje warmen/bakken, zodat alle smaken vrijkomen.
  2. Voeg dan de grof gesneden ui, paprika en look toe en laat kort bakken.
  3. Voeg de in blokjes gesneden kip toe en laat ook kort meebakken. Voeg dan citroengras, sweet basil en kafirlimoen blaadjes toe. Het stengeltje citroen gras snij je gedeeltelijk van bovenaf in 2, maar je snijdt niet helemaal door, zodat je het er straks makkelijk kan uitvissen.
  4. Overgiet met de kokosroom en hoe een paar lepels room apart voor de versiering. Laat pruttelen tot de kip gaar is.
  5. Giet in een schotel en haal citroengras er uit. Strooi lenteui en koriander over je curry en serveer met rijst en andere Thaise schotels.
Deel dit Recept