Dit gerecht is eigenlijk ontstaan uit een mislukking. Ik had immers in gedachten om op zondagavond socca pizza te maken, dat is een pizza uit Nice op basis van kikkererwtenbloem. Jammer genoeg lukte het niet om deze te bakken, waarom is nog niet helemaal duidelijk en dat zoek ik dus nog uit (ik vermoed dat ik het deeg niet lang genoeg liet rusten).

In elk geval stond ik daar met mijn doperwtjespuree, waar ik de pizza’s mee wou beleggen en met mijn gebakken groene asperges, die er bij hoorden. Plan B dan maar. Glutenvrije pasta bovengehaald, gekookt en de doperwtenpuree gebruikt als ‘pesto’.

Je gelooft het misschien niet, maar iedereen was enthousiast en de kom pasta verdween binnen de kortste keren. Niks was er over. Nu ja, pasta, dat blijft toch wel een beetje een lieveling van iedereen.

Of dit gerecht even bekend wordt als de tante tatin, die ook ontstond naar aanleiding van een mislukking, daar twijfel ik nog wel over, maar wie weet?

Extra voordeel? Op 20 minuten is het klaar. Ideaal, niet?

De les van vandaag: socca pizza (die lijken op pannenkoeken) bakken, die is wel in duigen gevallen, maar we leren dan wel, dat als iets niet lukt, we gewoon iets anders proberen 😉

Pasta met groene asperges en doperwtenpuree
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gr pasta glutenvrij
  • 400 gr doperwten diepvries Bio
  • 5 muntblaadjes verse
  • 2 bundels groene asperges
  • 100 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Prep Tijd 10 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gr pasta glutenvrij
  • 400 gr doperwten diepvries Bio
  • 5 muntblaadjes verse
  • 2 bundels groene asperges
  • 100 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 1 teentje look
  • olijfolie
  • peper
  • zout
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Zet een grote kom met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Giet daarna af en spoel met koud water.
  2. Zet ook een kom gezouten water op voor de doperwten. Voeg 1 koffielepel zout en wat natriumbicarbonaat toe. Doe de erwtjes in het kokende water en laat 3 minuten koken. Giet ze af en hou 50 ml kookvocht over, voor de crème. Spoel de gekookte erwtjes onder ijskoud water.
  3. Doe de erwten, de muntblaadjes, het kookvocht en peper en zout in de Thermomix of de blender en mix alles tot een mooie saus. Hou deze warm.
  4. Schil de onderkant van de groene asperge (normaal moet je groene asperges niet schillen, maar onderaan vind ik het beter om dit wat weg te halen) en breek het onderste uiteinde af. Snij ze in stukken van ongeveer 3 cm.
  5. Doe olijfolie in een pan en bak de asperges gedurende ongeveer 5 minuten. Roer regelmatig en kruid met peper en zout.
  6. Snij de knoflook fijn en laat hem in de kom van de pasta even warmen met wat olijfolie, zodat hij lekker begint te ruiken. Doe de pasta bij de look en warm hem kort op.
  7. Roer er de doperwten en de asperges onder. Serveer in een diep bord en strooi er parmezaanse kaas over. Simpel en lekker.
Deel dit Recept