Ik begin echt lentekriebels te krijgen. Al die regen maakt een mens wel eens neerslachtig. De dagen die langer worden en als je geluk hebt de vogels die begin te fluiten ’s morgens vroeg. Ik kan niet wachten tot het lente is.

Deze pasta met ricotta en rucola is echt perfect om je in een lente sfeer te brengen. Niet alleen de kleuren van dit gerecht maar ook de geuren toveren de zon op je bord. Extra troef is de snelheid waarmee je dit gerecht op tafel kan zetten. Perfect voor een doordeweekse maaltijd en geliefd bij groot en klein.

Gebruik glutenvrije rijst- of maispasta of eventueel speltpasta of nog courgettepasta.

Tips: ” description=”Gebruik kers- of trostomaatjes die hebben nu nog een beetje smaak.

Gezond want: Ricotta is een veelzijdige en magere kaassoort, die bovendien heerlijk smaakt

pasta-ricotta

 

Pasta met ricotta en rucola
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gr speltpasta
  • 3 teentjes knoflook gepeld en fijngesneden
  • 6 takjes kerstomaatjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 doosjes ricotta
  • 4 el zongedroogde tomaatjes
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 pakje rucola
  • 2 el gedroogde provencaalse kruiden
  • peper
  • zout
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 1 rode peper optioneel
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 20 min
Porties
personen
Ingrediënten
  • 500 gr speltpasta
  • 3 teentjes knoflook gepeld en fijngesneden
  • 6 takjes kerstomaatjes
  • 4 el olijfolie
  • 3 doosjes ricotta
  • 4 el zongedroogde tomaatjes
  • 3 takjes verse tijm
  • 1 pakje rucola
  • 2 el gedroogde provencaalse kruiden
  • peper
  • zout
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 1 rode peper optioneel
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Doe de ricotta in een ovenvaste schotel. Meng de olijfolie met de provencaalse kruiden, de verse tijm (rits de naaldjes van de takjes) en de fijngesneden look. Snij de zongedroogde tomaten en de rode peper in stukjes. Meng alles goed en giet 1/2 van de olie over de ricotta.
  3. Was de tomaten, maar laat ze voorlopig aan de takjes hangen (dat geeft meer smaak). Leg ze bij de ricotta en giet ook hier de olie over. Zet gedurende ongeveer 20 tot 25 min in de oven.
  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar en was de rucola. Meng in een grote kom de pasta met de rucola. Haal de tomaten van de steeltjes en meng ze onder de pasta. Roer er de helft van de rucola onder en kruid alles met peper en zout. Strooi er rucola en gemalen parmezaanse kaas over.
Deel dit Recept