Nu Jozefien ’s middags thuis is om het examen van de volgende dag in te studeren, vraagt ze steevast of er ook ’s middags iets lekkers kan klaargemaakt worden. Pasta is hier lievelingsgerecht, dus voor een student alles. Deze pasta met pesto van geroosterde paprika’s is heel eenvoudig en snel te maken – ik heb immers geen tijd om ook ’s middags lang aan de potten te staan.

Je kan de paprika’s makkelijk zelf roosteren door ze een 40-tal minuten onder de gril te leggen in de oven en ze af en toe om te draaien. De schil wordt helemaal zwart, maar maak je geen zorgen, want het is net de bedoeling dat deze er later afgehaald wordt. Wanneer je paprika’s zwart zijn, steek je ze in een vershoudzakje en laat ze kort afkoelen. Hierdoor laat de schil als vanzelf los.

Hoewel ik geen voorstander ben voor ‘blikjes’eten, heb ik mij hier laten verleiden tot een glazen pot met geroosterde paprika’s. Vooral omwille van tijdswinst. Giet de paprika’s af en spoel ze goed na. Stoof ze daarna nog 5 minuutjes in een kom met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Zo worden ze nog lekkerder. Extra smaak kan je toevoegen door extra kruiden. In dit geval met thijm en look.

De traditionele pesto pijnboompitten vervangen we door hazelnoten en de parmezaan door pecorino.

pasta-pesto-paprika

Pasta met pesto van geroosterde paprika's
Recept Afdrukken
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediƫnten
  • 2 bokalen geroosterde paprika
  • 2 teentjes look
  • 2 handvol hazelnoten
  • 1/2 potje tijm
  • 2 handvol pecorino kaas geraspt
  • 1/2 citroen sap
  • peper
  • zout
  • 400 gr pasta glutenvrij
  • 2 pakjes mozzarella
  • 1/2 potje basilicum
Prep Tijd 15 min
Kook Tijd 15 min
Porties
personen
Ingrediƫnten
  • 2 bokalen geroosterde paprika
  • 2 teentjes look
  • 2 handvol hazelnoten
  • 1/2 potje tijm
  • 2 handvol pecorino kaas geraspt
  • 1/2 citroen sap
  • peper
  • zout
  • 400 gr pasta glutenvrij
  • 2 pakjes mozzarella
  • 1/2 potje basilicum
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Voeg to aan Menu Plan:
Dit recept is toegevoegd aan je Menu Plan
Voeg toe aan Winkellijst
Dit recept zit in jouw Winkellijst
Instructies
  1. Breng een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook en kook je pasta gaar. Hou op het einde een par eetlepels kookvocht over en giet de pasta af. Spoel kort met water en roer er 2 eetlepels olijfolie door.
  2. Giet de paprika's af en spoel ze goed. Snij ze in stukken.
  3. Rooster de hazelnoten in een droge pan tot ze mooi bruin worden. Doe ze in een blender.
  4. Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en laat de tijm lichtjes opwarmen. Voeg de paprika's toe en laat even mee bakken. Kruid met peper en zout. Voeg toe in de blender.
  5. Mix met de look, de halfzongedroogde tomaten en de kaas en voeg beetje bij beetje olijfolie toe tot je een mooie pesto krijgt. Proef en kruid met peper en zout en citroensap.
  6. Doe de pesto met het kookvocht in de pasta kom en roer goed. Meng met de pasta. Dien op in diepe borden en werk af met reepjes mozzarella en basilicum blaadjes. Snel, makkelijk en lekker.
Deel dit Recept